Încărcare
Pe 14 septembrie anul de grație 2020, va începe școala pentru copii noștri și viitorul acestei țări care, la acest moment, se află într-o mare dilemă: va începe cum a fost sau nu? Al nostru Prim Ministru se declară mulțumit că majoritatea elevilor vor merge la școală și că doar în cazurile în care nu se pot tine cursuri fizic se va face școală online. Ce să înțelegem din acest tip de comunicare?
Dacă suni la școală te trimit la primărie sau la prefectură ori, cel mai repede, spun că nu au nimic concret venit de la inspectorat. Dar tot dumnealui, primul dintre miniștri, spune că a înființat un comitet interministerial care pregătește deschiderea anului școlar, coordonat de d-na Vicepremier Raluca Turcan - persoană mai mult decât „calificată”. Mai bine nu o punea!
Și, după ce începe domnul și ne explică că portul măștilor este strict obligatoriu pentru profesori și elevi, ne anunță și că numărul de elevi la clasă va fi înjumătățit după logica: o parte la școală și o parte acasă.
Lipsește din explicațiile domnului instigator la încălcarea legii metoda prin care copii „de acasă” vor putea lua lecții de învățarea scrisului! Mai știți? Pe noi ne ținea de mână la școală în primul an! Acum nu se știe cum se rezolvă acest mic, dar foarte important, amănunt.
Un alt amănunt uitat de dumnealui la explicațiile date sunt: cine va sta cu copii în acea perioadă acasă, deoarece noi, spre deosebire de domnul ministru, mai trebuie să și muncim.
Astea sunt doar două exemple concrete de „detaliere” necesar a fi prezentate.
Între altele vine și domnul din deal care e un fel de președinte sub acoperire de la partidul primului ministru Lucovid și ne spune ca vor fi trei scenarii, unul verde, altul galben și cel roșu fiind cel mai rău.
Este că jucăm și într-un film de comedie prost, noi fiind actorii și ei scenariștii?
În schimb dumnealui ne asigură, citez: „Am alocat resurse pentru cursurile online. Situația am analizat-o din mai multe puncte de vedere. Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet și vom găsi soluții pentru a asigura conexiunea la internet a tuturor școlilor. Fiecare școală trebuie să aibă acces la platforme online. Va exista acces gratuit la platforme de învățare pentru fiecare școală. Google și Microsoft (alta „ afacere ” cu viitor dosar de închis pe la DNA) au pus la dispoziție, gratuit, aceste platforme.”
În baza acestui discurs bombastic nomenclaturist „putem să stăm fără nici o nădejde”, după cum spune o vorbă din cartier. Păi, mă dom’le ce declami prin ziarele și televiziunile plătite din banii populației e una și ce se va face în mod real o să ne doară pe noi părinții.
Mai explică bombastic domnul respectiv că a alocat o sumă de x pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. Poate ne spune dumnealui cum poate cineva să-l creadă că va face altfel decât în cazul contractului pentru măști, prin care s-a spus că se vor furniza măștile într-o săptămână și nici după trei luni de la semnarea contractului nu au fost furnizate.
Mai atrage atenția distinsului auditoriu din parlament că s-au disponibilizat 125 de milioane de euro din fondurile europene, bani destinați decontării a autorităților locale pentru achiziționarea a numai puțin de 200.000 de laptop-uri. Unde vor ajunge de fapt doar el știe! Și ai lui! Părerea mea este că milioanele vor fi tratate la fel cum au fost tratate și parcurile sau sălile de sport ale altei doamne ministru din cadrul unui partid foarte asemănător ca politică, dar dintr-un guvern anterior.
Așa că noi și copii trebuie să ne pregătim mai amplu din punct de vedere emoțional, deoarece ce a fost anul trecut nu va mai fi de acum înainte. Ar fi bine să transformăm uscătoarele de rufe din bloc în săli de clasă și fiecare părinte să o facă pe profesorul supraveghetor cu rândul, iar la orele de educație fizică să îi alergăm în jurul blocului.
În rest, anul școlar 2020 – 2021 va începe la 14 septembrie, cu două semestre egale. Vacanța inter semestrială va fi în februarie, iar în loc de 35 de săptămâni, cât era înainte anul școlar, elevii vor merge 34 de săptămâni.