Ajutoare de stat pentru 5 aeroporturi regionale


01:10timp citire
352accesări
9cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 19 august, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.


Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău), valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat fiind de 22,284 de milioane de lei.

Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat  companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Național de Investiții și Relansare Economică.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

28.08.2020
638 afișări
25.08.2020
609 afișări
19.08.2020
352 afișări