Austeritatea în cetatea degenerată

Ce erau ei în Decembrie 1989?


22:28timp citire
2.974accesări
57cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Din colecția cu caractere-deșeu ale politichiei românești: Băsescu, Isărescu, Orban, Rareș, Cîțu, Guran… Unul dintre ei are salariul de 63.850 lei, cu mult peste 10.000 de euro, pe lună.

Le mai lipsește mustața lui Hitler! Un psihiatru v-ar lămuri! Oare politica la români este balconul renegaților?


Brusc, odată cu rechemarea FMI-ului dar și cu Declarația CE privind “procedura de deficit excesiv” a bietei Românii, a apărut și intervenția fostului ofițer de securitate Daniel Dăianu: „Creșterea punctului de pensii cu 40% este o măsură foarte riscantă, deoarece 2020 „pune sămânța” pentru 2021”. Cât de cumplit urăște Securitatea poporul ăsta!

Pregătiți-vă să faceți față jafului care vine!

30 de ani le-ați tot dat puterea, acum e rândul să plătiți!

Oare ei au plătit pentru banii pe care vi i-au furat sub Regimul Băsescu? Salarii, pensii, ajutoare? Le-ați cerut socoteală, ori i-ați ales din nou? Ori și mai mult decât atât?

Sănătate, gaze, curent electric, benzină, atacul asupra leului, taxele de proprietate, impozite, chirii… Slugilor care tac astăzi nu le va plânge nimeni de milă! Puneți pariu? În 6 luni, într-un an! Prostia hrănește ticăloșii! Puneți-vă cheltuielile pe hârtie și înmulțiți cu doi, ca să știți ce vă așteaptă!

Ar trebui lăsați să-și suporte prostia până la capăt!

Fascismul social!

Falanga de noi parveniți!

Și iobăgia istorică!

Ticăloșia guvernelor, nenorocirea popoarelor!

Lăcomia bogaților, semn de primitivism și sălbăticie!

Stalin revine între noi! Urmează vaccinarea obligatorie! În sine, o lovitură de stat! Cea mai mare afacere a secolului! Injectarea până la moarte! Măcar de-ar începe cu cei care o fac obligatorie! Vaccinare la televizor! Președintele, premierul, parlamentarii, miniștrii, patriarhul, redactorii șefi, bancherii, șefii de companii, miliardarii, revoluționarii lui Iliescu, Ion Iliescu însuși, medicii în masă! Să plătească primii decesele colaterale! Și după șase luni, ceilalți! Dictatura Statului împotriva Societății, cândva eliberată cu sângele martirilor!

Nu întrebați un ierbivor ce înseamnă pentru el libertatea! Dacă îi ajunge furajul!

Medici împotriva vieții! Îl vând pe Hipocrate la un preț tot mai mic!

Acesta nu mai este guvernul meu, acesta nu mai este guvernul nostru! El nu poate decide în afara mea, în afara sufletului nostru! El nu mai servește, el doar poruncește să fie servit! Pur și simplu, Guvernul altora! Care ne obligă, în final, să renunțăm la propria noastră cetățenie! Dar oare el a avut vreodată vreun rol în eliberarea noastră din lagărul servituții?

A fi mulțumit de ceea ce se întâmplă în România de astăzi înseamnă a nu fi bun român!

Oare românii au auzit de îngustarea minții?

Știu că turmele nu ascultă decât de comenzile ciobanului. Ele au totdeauna, docile, sub frunte gândirea lui!

Nu mai faceți copii dacă sunteți lași și n-aveți curajul să-i apărați!

Această horă jalnică în care mincinoșii și mințiții, corupătorii și corupții, oligarhii și slugile ce cer umil de mâncare, face ca țara să devină ceea ce este de neîngăduit unei țării a oamenilor liberi! Unde sunt profesorii națiunii care nu și-au schimbat în sufletele sterpe medaliile de pe vremea lui Ceaușescu?

Stimați români, rugați-vă frumos să vă reducă pensiile și salariile, pentru binele bogătașilor voștri! Cine n-are hoți, corupți, parveniți, să și-i crească la sân! De aia ne și zicea lumea: români frumoși! După stăpânii voștri, pe care îi vreți pe viață, veți trăi uman după moarte!

Vă sunt împinși în față oamenii lor cu aerul că sunt ai voștri!

Oligarhia politică. PSD=PNL! Ciolacu=Cîțu! Tot una! Împreună în tribună la parada prostului social!

Complici profitori sau frăția de mlaștină?

Când dau, nu dau de la ei! Când iau, iau de la noi!

Puține opinci din țara asta nu iubesc noroiul în care se afundă!

Cobaii fericiți!

Turma, turma, turma! Turma cu carnete de partid!

Nu există nimic mai dezonorant pentru un conducător decât acceptarea sărăcirii semenilor săi!

Dar în țara aceasta orice ai face nu te poți compromite!

Justiția - ocrotitoarea penalilor! I-ați numărat pe cei ce-au fost scoși din închisori cu pedepse neexecutate?

De câte ori ridici un român într-o funcție de putere primul lui gând este cum să se căpătuiască! Idealiștii istoriei trecute pentru ei n-au fost niciodată modele!

“De ce să te revolți dacă nu există în tine nimic care merită să fie apărat?“ scria în veacul trecut un gânditor francez! Dar oare voi chiar nu mai aveți nimic de apărat? Alocațiile copiilor, pensiile bătrânilor, dreptul la educație, la sănătate, la o viață senină? În loc să cultivați grădinile pământului vostru, să ajungeți viermii ce le rod rădăcinile? Ce puțin mai contează pentru voi că sunteți români!

Trei stăpâni paranoizi la rând, în 30 de ani! Prea mult! Se vede treaba că aici este mediul favorit! Toți creația ordinară a mulțimilor cu suflet de slugi! Câți mai sunt românii care-și fac datoria de a rămâne fideli țării lor atât de mult încercate, în vremuri atât de întunecate?

Cum poate deveni o țară o corabie cucerită de pirați?

După Dragnea, următorii Dragnea! Evident, nu v-ați săturat!

Nu v-a fost de ajuns un “Să facem totul!” ori “Să închidem școlile și spitale, să tăiem pensiile și salariile!”? Acum cocoțați pe spatele vostru și cuplul detestabil al celor doi nevrotici: Rareș și Orban? Care comandă, urlă, atacă, se dezlănțuie, amenință, avertizează, desființează, somează! (Nu mai avem psihiatri în țara aceasta?) Nepoții lui Hitler de România? Sau, mai degrabă, ridicolii noștri Mussolini de tranziție?

După 30 de ani. Neo-fascismul post-decembrist!

O nouă categorie: românii care nu clipesc când sunt martorii nedreptății! Ba inundă străzile, ba dispar din joc! Doar biete piese de pioni de vânzare pe tabla de șah!

“Salariatul este o halcă de carne. Dacă va fi mai scumpă, patronul va cumpăra mai puțin!” (Jeffrey Franks)

Adevăratul responsabil al motivului pentru care, la aproape trei decenii de la consumarea sacrificiului din Decembrie, nu știm de ce a fost nevoie de el, este românul colectiv, care atunci când muncește nu gândește, care atunci când gândește, nu muncește, care atunci când muncește și gândește se vede treaba că e în străinătate, iar când nu muncește și nu gândește, este singurul vinovat!

Marionete made in Romania!

Într-o piesă de teatru scrisă înainte de anul 1989 un personaj comenta: “Nu dați lumea pe mâna procurorilor și contabililor!" Între timp contabilii au cucerit lumea! Ei decid dacă pâinea pe masă este scumpă sau ieftină, ei decid dacă la capătul vieții mori milionar sau cerșetor! Dar în cazul României Contabilul este un continuu ratat! De fapt, spiritul lui subaltern vrea să se revanșeze izbind răzbunător în lumea reală. El și complexele sale… Revoluția lui Iliescu a deschis ușa doar caracterelor ce au fost asemenea lui! Impostura morală!

Chiar nu vă este rușine? Ar trebui instituit delictul de jefuire al statului! Cu proceduri drastice, cu tribunale de urgență, cu cod penal necruțător! Cu închisori ridicate din averile confiscate! Doar așa va dispărea oligarhia, colosala ei avere fraudată, prezența ei slinoasă în viața României! Și poate așa ar dispărea guvernele corupte, vândute, profund anti-naționale! Câți ani vă mai trebuie ca să înțelegeți că nu trebuie să vă mai votați orbește hoții? Ați adus România la limită!

Chiar credeți că politicienii servesc România? Chiar credeți că mass-media vă luminează ignoranța? Chiar credeți că Puterea lucrează pentru voi? Voi sunteți masa! În micul vostru confort parvenit chiar sunteți dublul lor meschin ? Și asta după ce alții v-au scăpat de Ceaușescu! Atât de jos ați ajuns? Țara mea nu mai are în leagănele ei decât viitoarele slugi?

Refuzați-le tuturor votul și veți vedea schimbarea!

Nimic mai dezonorant decât să-i vezi pe românii de Sus strivindu-i pe românii de Jos, în timp ce toți cântă: Noi suntem români!

Deținuți de bună voie în gulagul post-securistic!

Bieți cobai cu capul în pământ, vânduți ieftin industriei vaccinale!

Munca harnică și slugarnică a făuritorilor de tirani! Sau suflete umile de călcat în picioare?

Când vi se spune “psd” nu este psd! Când vi se spune “pnl” nu este pnl! Ele sunt partide oligarhice!

Muți, umili și mărunți… România captivă!

“Noaptea ca hoții” de culoare liberală! Cu piețele goale! Sau, altfel spus, electoratul inept!

Politica lor adună în jurul ei toți câinii vagabonzi care n-au prins încă o ciozvârtă din trupul țării lor! Lupii sunt totdeauna flămânzi!

O bandă de scelerați care jefuiesc la drumul mare! În timp ce amărăștenii își țin ușile deschise!

Cum vor plăti proștii la privat 8000 de lei pentru o apendicită? Sau poate că prostia nu face apendicită?

“Ravagiile măririi pensiilor!” spun guvernanții! Pentru ei chiar și cele mai mici pensii din Europa sunt cutremure de gradul 7! Cinism ucigaș! Au bani pentru foștii securiști, pentru bănci și companii străine! Dar n-au bani pentru voi! Voi și numai voi le sunteți complici! Degeaba vă supărați pe mine, care vă amintesc! Supărați-vă pe voi!

Ați dat puterea unor isteroizi megalomani! Deși puterea lor este totdeauna defectă! Împovărează datoria națiunii! Șterg datoriile străinilor ori le vând tot străinilor! Asta e guvernarea lor!

De la Căderea Zidului Berlinului și până astăzi Europa nu a avut lideri mai detestabili! Merkel și Macron! Vătafii vătafilor voștri! De la ei curge vâscoasă, puturoasă și insalubră, Austeritatea! Stafia lumii moderne!

Și pentru că tot suntem în UE, bogații Europei somează României să-și îngroape mai repede bătrânii! Și dacă se poate, să moară flămânzi!

Drama românească a unui politicianism scindat! Pe termen scurt pericolul paranoiei a trecut, a rămas și pe mai departe să domine un partid parvenit! PNL-ul a expus triumfal românilor o galerie de chipuri cu privirea fixă și gura pungă, grimase ale nevrozei care se trădează pe sine. Iconostasul Orban, Rareș, Cîțu pare pictat de un zugrav care-l amintește pe Hieronymus Bosch. Mecanismul lor primitiv de a-i înfometa pe cei săraci, fără glas, și de a-i îmbuiba pe marii obezi ai capitalismului sălbatic, aproape îl reînvie pe Marx, dacă poporul ar mai avea destulă vlagă să se mai răzvrătească o dată în această sută de ani! Doar că acești mici Goebbels n-au beneficiat de protecția unui Führer care să-i apere de ridicolul general. Iohannis e totuși un teuton. Hitler nu s-a făcut niciodată de râs. Drama lui convulsivă nu a coincis niciodată cu commedia dell'arte a unui Mussolini bufon!

“Propunerea de premier sunt eu!” Ludovic Orban! Și pentru că paranoia puterii n-are leac, trebuie să-I luăm în serios!

Vătaful spune iarăși: “N-am bani!”

“Austeritatea: Istoria unei idei periculoase. Rădăcinile acestui curent vin din perioada iluminismului, scrie Bluth. În cazul Europei anilor 2000, austeritatea este generată de o alianță monstruoasă între finanțiști, guvernatorii băncilor centrale și politicienii care au impus o politică nefastă pentru populație și ineficientă pentru rezolvarea crizei.” (New Yorker)

Generația care nu gândește dincolo de colțul cotețului!

Mentalitatea de turmă a unui popor european!

Dar ceea ce este monstruos e consimțământul românilor la tot ce se întâmplă în țara lor!

Gratiile României sunt tricolore!

E o greșeală gravă să le dezvălui motivele pentru care suferă în țara lor ca ființe de mâna a doua! Se întorc spontan împotriva celui ce îndrăznește să le aprindă un opaiț în întuneric! S-au obișnuit cu umbra capului plecat! Cine le-a luat partea în istorie a pierit cu capul tăiat!

Nu există națiune în Europa în care partidele să adune în jurul lor atâția ticăloși!

A revenit vocea austerității celor 10 ani de glod ai lui Băsescu! Însemnat de patima răului! Chipul lui e din nou pe toate gardurile!

Ultimul drog al prostiei publice! Să ne „austerizăm”! Să ne înfometăm! Să ne de-creștinăm! Să ne dăm jos cu cangea crucile bisericilor! Să ne „păgânizăm”! După proiectul Sodoma și Gomora, pus în aplicare în Franța, Anglia și Canada! Bașca țările nordice! Unde Iisus n-a mai primit azil politic! Iar Dumnezeu e un exponat de muzeu!

Lovindu-i pe cei care nu se mai pot apăra, pe copii și pe vârstnici, regimul securistic dezgroapă iar Austeritatea pentru a distruge până la capăt o nouă generație de români obedienți! Asta este revanșa Securității îndestulate! “Ați crezut că ne-ați dat jos? Nu ne-ați dat joc, calicilor!”

Disprețul securistului pentru popor, disprețul stăpânului pentru sluga ce i-a scăpat o dată din plasă!

Vă amintiți formula: “Oamenii lui Băsescu!” Astăzi au ieșit din nou din groapă!

Turmele României simt iarăși biciul vătafilor!

“Am observat că în România rata mortalității este mai mare decât cea a natalității, deci voi mergeți în direcția corectă.” Les Knight, un american ecologist care militează pentru sinuciderea rasei umane.

“Guvernul nu mai susține majorarea indemnizațiilor invalizilor, veteranilor și văduvelor de război!”

„Peste 22.000 de românce își lasă copiii și bătrânii în urmă pentru a îngriji copii și bătrâni în Austria.” (Kurier)

Societatea românească este atât de murdară încât nimeni nu mai tresare când se află că unul sau altul a furat de la toți ceilalți! Românii frumoși!

A-și trăda martirii și a se vinde celor ce i-au ucis, o prosperă afacere contemporană!

Un raport CIA arată că în ultimii 25 de ani din România au plecat către bănci străine 400 de miliarde de dolari. „Politicienii au participat la gestiunea fondurilor publice. În România, în ultimii 30 de ani, au fost aproape 1000 de miliarde de euro. Dacă 3% s-au furat, dar s-au furat, după primul raport SRI cel din 1997 se furau 30%, dar hai să zicem că s-au furat 3%, înseamnă 30 de miliarde de euro, pentru 500-600 de oameni care se aflau în funcții de conducere” (Alin Teodorescu)

Dar cele mai comice sunt declarațiile lui Băsescu privind fraudarea României! “În România se fraudează anual 6 miliarde Euro (22 mil locuitori x 267 Euro) din totalul de 137 miliarde la nivelul UE…”

“De ce blochează Ludovic Orban dublarea alocațiilor pentru copii în vreme ce guvernul său aprobă ajutoare de stat pentru multinaționale? De ce copiii românilor nu pot primi mai mulți bani, în vreme ce pe lista firmelor care vor primi ajutoare de la stat se află șase corporații, între care Pirelli, care a solicitat 128,9 milioane lei de la stat, Arctic (163,2 milioane lei), Bosch (97 milioane lei), Clariant Products Ro SRL (68,7 milioane lei), Safe Med International SRL (72,85 milioane lei) și Alu Menziken SRL (90,9 milioane lei)?” (Gheorghe Smeoreanu - Criterii Naționale)

“Agenția de evaluare financiară Moody's estimează că România va avea printre cele mai mari rate ale inflației din Europa Centrală și de Est, însă creșterile salariului minim vor fi printre cele mai mici din regiune în 2020. Creșterea salariului minim din România va fi de 7,2% în 2020, a doua cea mai mică din regiune, iar rata anuală a inflației va fi de 3,5% atât în 2020, cât și în 2021. În Polonia, salariul minim va creste cu 15,6% în 2020, urmată de Slovacia (11,5%), Cehia (9,4%), Bulgaria (9,0%), Croația (8,3%), Ungaria (8%), România (7,2%) și Slovenia (6,1%).”, (zf.ro.)

Dar ei n-au bani pentru pensii!

Cea mai frumoasă pășune din Europa în care lupii se îmbracă în haine de oaie!

Lenea fricoasă de a-și apăra drepturile!

“A furat, e drept! Dar a făcut și biserici!” Bisericile calicilor ctitorite de infractori! Oare cum s-o simți Duhul Sfânt în ele?

Trăim într-o țară în care prostia socială nu este sancționabilă! Poți fi prost pe viață și nu ți se întâmplă nimic! Doar o pată de uzură la colțul lumii tale!

Solidaritatea la românii contemporani este doar o virtute a infractorilor!

Se spune că la Revoluție românii au ieșit pentru popor! Astăzi de ce nu mai ies? Ce se va întâmpla atunci când li se va tăia pensia ce încă îi leagă de lanțul stăpânilor?

Când oamenii sunt alungați din familia lor, din casa lor, din țara lor, sunt semne că libertatea lor a uitat să se mai revolte!

Nu există onoare între hoți!

Toate măsurile samavolnice luate împotriva nivelului de trai al românilor se fac cu consimțământul celor care le suportă!

Cei care vă îndeamnă să vă pensionați la 70 de ani sunt cei care vă exploatează de 30 de ani!

Ghetoul ignoranței consimțite! Nimeni nu vrea să știe nimic! Și în vremea asta adevărul este stârpit la fiecare colț de stradă! Se poate trăi bine-mersi fără el! La ce bun adevărul ăsta?

Dar pare că niciodată nu am coborât mai adânc în gâtlejul timpului fără sens! Frica pură!

“Asociația Mozaiq a primit o finanțare de aproape 200.000 de euro, granturi norvegiene, pentru dezvoltarea Muzeului Culturii Queer, proiect derulat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, respectiv cu Muzeul Național de Artă Contemporană. Din cele 13 proiecte aprobate pentru finanțare în cadrul acestui apel, Mozaiq- asociație care reprezintă drepturile homosexualilor din România - este a doua clasată în funcție de suma primită (951.800 de lei), cu doar 19 lei mai puțin față de cea mai mare finanțare.”

Dar în România, la 30 de ani de la revoluția sângeroasă a anului 1989 nu există un Muzeu Național al Revoluției!

“Tăierea cozii!” s-a născut aici când încă nu începuse jaful general!

Guvernul: ”Nimic săracilor! Totul bogaților!”

Să fim oare pe viață doar slugile istoriei noastre?

A vota: singura importanță pe care și-o conferă un cetățean într-o țară în care votul său nu înseamnă nimic!

Cinismul la români! Este singurul funcționar înalt al României care vreme de 30 de ani și-a păstrat postul de Guvernator al Băncii României, la somația Occidentului! Și care astăzi protestează cu cinism absolut în legătură cu mărirea pensiilor românilor “bătrâni”, ignorând că nu ei au devastat averea societății! Numele lui este Isărescu!

“Cheltuielile cu protecția socială ale României sunt cele mai mici din Europa. Chiar și dacă, în mod "inteligent", pensiile ar fi confundate cu asistența socială, pensiile totale plătite anual în România sunt mai mici de 7% din PIB, iar majorarea cu 40% a punctului de pensie (aceea pe care o consideră imposibilă pensionarul de lux Manole Isărescu, care mai ia și un salariu micuț de la stat, de cca 16 mii euro) ar duce costul total la 7,9% din PIB. Alocațiile pentru copii sunt în România de un euro pe zi (30 de euro pe lună, de 4 ori mai mici decât cheltuielile cu hrana și cazarea pușcăriașilor), iar ajutorul de șomaj se situează la un penibil 0,5% din PIB. Bine că nu avem șomeri, că ar fi catastrofic.” (Gheorghe Piperea)

Cum pot niște nemernici îmbogățiți fraudulos de tranziție, ce au fost aleși de prostia publică, să se atingă de un leuț din pensia unui bătrân amărât, cu puținii lui ani pe care îi mai are de trăit?

Dar cum te poți împăca resemnat cu triplul regim politicianist (mincinos-psd, nemilos-pnl, vicios-usr) care îi izbește fără scrupule pe bătrâni și săraci și îi înavuțește pe securiștii bogați, laolaltă cu liota gâtlejurilor hulpave ale străinătății? După formula: “Gazele României trebuie să fie la dispoziția Europei”! Caz unic în care cei săraci și bătrâni îi votează pe cei ce-i sărăcesc! Să fie, oare, Destinul românesc cel exprimat prin fabula unui clasic al literaturii interbelice?

“Rumegând cocenii de pe lângă plug

s-a-ntrebat odată boul de la jug

Doamne, pe când alții huzuresc mereu

pentru ce eu singur să trudesc din greu?

La-ntrebarea asta un prelung ecou

i-a răspuns din slavă: Pentru că ești bou!”

Cândva, demult, scriitorul român era de partea moralei publice, astăzi el este de partea abjectă a Coteriei!

Cruzimea și prostia socială merg mână în mână! A impune austeritate uneia dintre cele mai înzestrate de la Dumnezeu țări din Europa înseamnă a face dovada celor mai lacome, prădătoare și imbecile guverne românești! E ca și cum ai muri de foame la poarta tezaurului! Și întrebarea care subzistă: ce fac românii când sunt deposedați de drepturile lor de prosperitate și fericire pe tărâmul patriei lor? Și pentru că s-a ajuns deja aici, cine e mai vinovat: guvernul sau Poporul? Trimitem la sărăcie umilitoare până la capătul vieții lor bătrânii României, în timp ce tinerii părăsesc Țara și-i lasă în urmă, să prade și pe mai departe, pe “turcii” României! De 30 de ani de zile poporul este prădat și românul nu crâcnește! Și asta când nu ajută și el să se lase prădat!

Prostia gloatelor nu încetează până nu le pui la regim!

Mulțimea asta de șerbi care țin mai mult la partidul lor decât la țara lor!

Românii au ajuns la un asemenea grad de înțelepciune încât suportă fără să clipească toate nedreptățile care li se fac!

“Maimuța socială!” a scris Czeslav Milosz în "Gândirea captivă"!

A impune austeritatea de dragul hoților României înseamnă a accepta că nu mai suntem decât un popor sărac într-o țară bogată! Și un păcat mai mare nu poate fi! Oare Dumnezeul neamului nostru ne va ierta vreodată?

A vi se impune austeritatea, români, înseamnă a vi se interzice să culegeți merele de pe jos din livada voastră! A refuza austeritatea înseamnă a respinge condiția sclavului fericit că nu-i este niciodată mai rău decât atunci când îi e falsificată pe furiș, și în aparentă legalitate, însăși starea de libertate!

Austeritatea este cea mai gravă insultă adusă de un Guvern Poporului său!

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Claudiu Iordache

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

27.08.2020
1.048 afișări
09.08.2020
928 afișări
29.06.2020
1.060 afișări
11.06.2020
518 afișări
25.05.2020
670 afișări
22.05.2020
2.974 afișări