Pe cine să votezi la Brăila?


03:27timp citire
1.163accesări
396cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


O întrebare care ne macină în aceste zile toride și îngrădite de către bravele noastre autorități locale sau centrale, secrete sau mai ne-secrete. Uitându-ne prin marea noastră mass-medie care și ea, ca o vajnică, cică, putere în stat, dar plătită „pe drept” acum de către guvern, descoperim următoarele cocteiluri politice ori viitoare cancan-uri:


Candidatura unui fost UNPR–ist, care, ca să nu își piardă călduța poziție și locul actual, se retrage în PSD. Când vajnicul și curajosul ex-premier PSD se răscoala în partid, fuge pentru o viitoare altă poziție caldă la nou înființatul partid Pro Romania. Acum, că tot a venit momentul pentru o nouă schimbare, se supără pe amicii de dreapta că l-au lăsat pe dinafară și, în opinia sa, citez: „au ratat o șansă istorică de a reveni, din nou, la conducerea administrației locale”, se declara practic nemulțumit și dorește să candideze singur. Păi până la urmă dumnealui este de stânga sau de dreapta? Căci, ca și potențial alegător, nu poți să mai înțelegi nimic! Așa că îl las pe dânsul, poate vine cu o lămurire despre ce și cum stă această poziție a lui față de brăileni! Nu de alta, dar arată a nestatornicie în idei și fapte, lucru care demonstrează traseism politic, și multă vorbă fără fond.

Din partea PSD avem actualul Primar în echipa tradițională. Despre dumnealor dacă întrebi în oraș lumea se uită cu mirare și nervozitate: că nu au făcut mai nimic și totul ce există este cam pe dos. În rest toți putem vedea cum o stațiune cu renume și posibilități reale din județului Brăila, stă și se topește de la an la an, iar dumnealor nu fac decât să spună că nu pot, din diferite motive puerile și  neinteresante pentru noi, dar foarte importante pentru ei, dacă nu le iese și lor ceva să pună deoparte! Și asta înseamnă ceva material! În mare parte echipajul PSD este cam același și nu aduce nimic nou! De exploatat mareata Dunare nici pe departe, e bine ca ,curge si pe la noi.

Partidul „Președinte” (PNL) se prezintă cu actualul prefect, care își dorește să îl schimbe pe amicul PSD de la conducerea consiliului județean. Pentru asta și-a adus alături un domn, care s-a prezentat a fi din partea partidului Brăila Nouă, cu funcție de consilier municipal independent.

Stând strâmb și căutând date despre aceasta nouă formațiune politică nu am găsit decât o declarație de la evenimentul de lansare a formațiunii, care suna așa: „o platforma civic-politică, independentă de alte partide politice, o comunitate de oameni hotărâți, care împărtășesc aceleași valori, conștienți că numai împreună, organizat pot propune un viitor și pot conduce restul comunității către acesta”.

Sincer acest lucru mă cam încurcă, fiindcă nu am înțeles până la capăt pe cine reprezintă și cum, deoarece nu am găsit nimic serios ca platforma politică: prezentare etc. Păi și atunci distinsule domn, noi să alegem: „vrem o schimbare” ?!

Cât despre celelalte formațiuni politice ... nu prea mișcă în front! Iar despre independenți cu voință ... nici măcar nu poate fi vorba. Asta din motive logistice, economice și cred mult că a lipsei de voință și cointeresare spre a face ceva care sa rămână în urma.

Păi și atunci rămâne exact ca in piesa ilustrului dramaturg și scriitor Ion Luca Caragiale:

„Și eu cu cine votez “.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Corneliu Selin

Corespondent

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

24.08.2020
904 afișări
18.08.2020
854 afișări
11.08.2020
1.163 afișări