Circul lor, pe banii noștri

Suntem de acord... că suntem împotrivă


04:55timp citire
976accesări
142cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Înlăturarea liberului arbitru, este scopul a tot ce se face în momentul de față în România.

Din vremuri de demult apuse, toți cei care au deținut puterea (cu foarte mici excepții) au avut doar un singur scop: acela de a-și păstra funcțiile, și, implicit, banii făcuți cu ajutorul influenței oferite de funcția deținută.


Am să vă dau un singur exemplu, făcând referire la ziua de azi, când am participat, în calitate de ziarist, la Ședința de Consiliu a Primăriei Craiova. Și am s-o fac sub forma unei povestiri, pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să înțeleagă ce s-a petrecut. Ca și când ați fi fost de față!

Normal și firesc ar fi să reproduc cuvânt cu cuvânt ce s-a petrecut la ședință, exact cum ar face un ziarist tipic român. Din păcate, sau din fericire, eu nu sunt un ziarist papagal sau robot. Și nici nu fac parte dintre cei care, pentru a avea like-uri, să fac pe plac celor care au fost prezenți, dacă nu merită.

Așa că o voi face în felu-mi caracteristic.

La ora 9:55, tocmai îmi terminam cafeaua, băută în fața primăriei, în așteptarea începerii ședinței. Fără prea mult fason, întru în sediul cu pricina și, ca toți ziariștii, sunt redirecționat la etaj, de unde puteam urmări ședința în desfășurare. La ora 10:05, primarul Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu, declară (circul) ședința deschisă.

Pentru a înțelege cât mai bine (deși știam), întreb o colegă ce se întâmplă. Răspunsul ei a fost scurt și la obiect: Nu știu!

Scoatem telefoanele și începem să înregistrăm… După nici un minut, opresc telefonul, îl bag în buzunar și mă întorc spre colegă și o întreb:

- Tu auzi ce se spune?

- Nu, îmi spune colega…

Una peste alta, mă gândesc că dacă tot sunt acolo, măcar să fac o poză. Pentru cei care nu știu, Craiova, este condusă (administrată) de PSD și PNL. Sau numai de PSD, având în vedere că majoritatea consilierilor aparțin Partidului Social Democrat. Am făcut această precizare, pentru a înțelege cum stau lucrurile la nivel de administrare a orașului nostru.

Dragilor, repeziciunea cu care se votau punctele, mă ducea cu gândul că toți votează, adică ridica mâna din instinct, unii dintre ei, le țineau ridicate ca să nu le mai coboare.

Dar haideți să vă zugrăvesc în câteva cuvinte tot circul, pentru că din păcate, asta a fost. În partea dreaptă, avem votanții PSD, adică cei care votau orice, dacă venea de la partid. În partea stângă, erau cei de la PNL, care și ei votau, dar contra, că de, ei erau împotriva a tot ce vota PSD-ul, indiferent de propunere. Și aici aș vrea să fac o precizare: pe toată durata ședinței, sau altfel spus, cât am stat acolo, PNL s-a opus la tot ce a propus PSD.

O singură intervenție, care merită scoasă în evidență, a fost de la unul din PNL, care a încercat să afle de ce s-a mărit costul unui contract. Întrebat fiind, specialistul contractual… adică nenea ăla care trebuia sa zică de ce s-a mărit prețul, fiind singurul în măsură să dea explicațiile necesare, a început „să plimbe porcul prin  coteț, fără intenția de al prinde”, adică a explicat că, citez: „Nu are rost să intrăm în detalii”, deși întrebarea inițială, a fost cât se poate de explicită: „De ce ați mărit costul contractului?”.

Vă aduceți aminte de vorba unui mare om, care spunea la un moment dat că „Politica, este arta tergiversării unui subiect, până când acesta își pierde relevanța” ? Ei, boieri dumneavoastră, același lucru s-a întâmplat și aici. Adică, în cuvinte mai simple, ăla a fost întrebat, doar pentru că așa trebuia și aia a răspuns, doar pentru că așa a trebuit, în felul în care a trebuit. Și după 40 de minute de stat degeaba, fără a vedea sau înțelege vreo acțiune menită să v-o aduc la cunoștință, excepție făcând cea de mai sus, am hotărât că, în loc să pierd timpul fără folos, mai bine îl pierd cu folos, drept pentru care m-am apucat de scris. Poate că după ce scriu, am să înțeleg și eu ce s-a întâmplat astăzi.

Adică nimic.

Totuși as vrea să menționez un lucru. Atât timp cât există doar două forțe, în cazul de față PNL și PSD, nimic din ce se va face, nu va fi în interesul poporului, adică în beneficiul craiovenilor.

Și mai este o chestiune… PSD având majoritatea, tot ce va propune, va fi acceptat, indiferent de faptul că va fi pro sau contra craiovenilor.

Asta înseamnă înlăturarea Liberului Arbitru, sau pur și simplu, ignorarea lui, adică a noastră

De aceea am numit acest articol: „Circul lor, pe banii noștri!"

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

un oltean încăpățânat Marian Motocu

corespondent

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

28.01.2021
976 afișări
02.12.2020
961 afișări
26.10.2020
927 afișări
23.10.2020
1.123 afișări