Sursa foto: Daily Voice

Cu mască sau fără mască...

Dar cu prețuire


02:59timp citire
1.107accesări
33cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Nu vi se pare STRANIU că măsura obligativității măștii în spațiul public a fost luată abia acum?

Atenție, ceea ce urmează nu este o pledoarie împotriva purtării măștilor în această perioadă. Din contra, părerea mea este clară, că este bine să le purtăm.

Sunt, însă, împotriva introducerii obligativității!


Dumneavoastră nu vă întrebați cum de am depășit perioada critică denumită “Stare de urgență” fără a fi obligați să purtăm măști. Deși ar fi fost „mai normal” să se insiste ATUNCI pe o asemenea măsură, s-a marșat pe cea a declarației pe propria răspundere, a cărei lipsă a fost amendată cel mai drastic din întreaga Europă.

Acum trebuie să ne fie măsurată temperatura, trebuie să păstrăm distanță față de ceilalți participanți la viața socială, fie că e vorba de transportul în comun, fie că e vorba de supermarketuri.

Ne lovim de un nou set de restricții MAI DURE în relaxare, decât în STAREA DE URGENȚĂ.

Să nu mai vorbim de astmatici, persoane cu BPOC, cardiaci, copii care își smulg măștile de pe față în joacă.... Probabil că se dorește aplicarea unui nou șir de amenzi aberante!

Nu e aiurea?!

Stimați guvernanți, lăsați oamenii în pace să aleagă ei, unde, cum și când să poarte masca.

Ați uitat că acum 2 luni, spuneați că nu trebuie să purtăm măști, iar motivațiile “de specialitate” curgeau public, care mai de care mai “competente”! În frunte cu OMS... care, între timp, a devenit cea mai ridicolă instituție de pe planetă.

Dar să nu uităm că pe 12 mai 1820 s-a născut Florence Nightingale, o femeie cum lumea nu mai văzuse până atunci, care a avut puterea să schimbe radical sistemul sanitar din acele vremuri, deschizând prima școală de asistente medicale pe lângă Spitalul ''Saint Thomas'' din Londra (1860). Florence Nightingale a pus bazele moderne ale asistenței medicale, până la acel moment acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare.

Ca semn al recunoașteri meritelor sale, regina Victoria a decorat-o cu Crucea Roșie Regală. În 1907, a devenit prima femeie din Marea Britanie recompensată cu Ordinul de Merit. Acum, ziua ei de naștere marchează Ziua Internațională a Asistentelor Medicale.

Atingerea lui Florence Nightingale se află în sufletele asistentelor medicale dedicate pacientului, cele care au făcut omenirea să supraviețuiască în urma atâtor războaie, vizibile și invizibile - fie că ne referim la epidemia de coronavirus, fie că ne referim la „epidemia” de cancer.

Ceea ce este poate mai puțin vizibil publicului larg este că noi, medicii, am fi foarte neputincioși fără acestea. Adesea, au grijă chiar și de noi să nu cedăm presiunii, să nu clacăm sau să dăm înapoi atunci când lupta e pe viață și pe moarte.

Asistenta medicală e mâna mea dreaptă, e omul pe care îl consider echipa mea, scutul meu și al pacienților mei.

Prețuiți aceste persoane și acordați-le respectul meritat! Fără ele, redobândirea sănătății ar fi imposibilă!

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Dr. Adina Alberts