De Moș Nicolae

SĂ STĂM ACASĂ !


03:18timp citire
422accesări
44cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Aceasta a fost constant recomandarea primită din partea guvernanților și a autorităților sanitare din România, și, având în vedere motivația pandemică a acestei măsuri, oferită și promovată intens pe toate căile (mass-media, online, comunicate ale instituțiilor de stat etc.), trebuie să o respectăm fiecare, ca buni cetățeni, împreună cu toate regulile de igienă personală, pentru sănătatea noastră și a celor dragi !


Inclusiv în data de 6 decembrie 2020, pentru că este absurd să creadă cineva că, de dragul alegerilor parlamentare din România, virusul COVID-19 va lua o pauză de o zi sau două, pentru a se tria doritorii de fotolii (și privilegii) din Parlament.

Dacă nu cumva există vreo înțelegere sau un protocol ocult al actualilor guvernanți cu virusul, este greu de explicat predilecția acestuia de a-și reduce prezența tocmai în preajma datelor stabilite pentru alegeri.

Pe baza statisticilor întocmite și mediatizate cu obstinență, tot mai alarmante, referitoare la evoluția Pandemiei în România, factorii centrali de decizie au hotărît și aplicat, începând cu data de 09.11.2020, măsura închiderii târgurilor și piețelor, prin care producătorii și consumatorii români au fost privați de desfacerea respectiv achiziționarea produselor autohtone, fiind favorizate produsele străine oferite de marile supermarket-uri ale unor comercianți externi, unde virusul nu ar avea acces. 

Pe lângă prejudiciul economic adus pieței agro-alimentare autohtone și interesului consumatorilor Români, această măsură a avut ca efect și umilirea producătorilor interni, obligați la desfacerea produselor în condiții improprii (frig, spații neamenajate etc.), precum și interzicerea tradiționalelor târguri de Crăciun din România, locuri de bucurie și destindere pentru toți Românii în această perioadă a anului.

În mod deloc surprinzător pentru cei avizați, datele statistice oficiale au marcat o scădere tot mai accentuată a amploarei cazurilor de COVID-19, odată cu apropierea datei alegerilor parlamentare, și, în consecință, la cel mai înalt nivel, s-a decis redeschiderea piețelor și târgurilor din România, prin ”coincidență”, chiar în ziua de 6 decembrie a.c. 

Astfel, sub pretextul respectării dorințelor comerciale și de destindere legitime ale Românilor, această măsură dorit isteață, în fapt doar simplă ”șmecherie”, maschează interesul cinic al decidenților politici de ”scoatere din casă” a cetățenilor Români cu drept de vot, pentru a se prezenta la urne, precum și de atenuare a stărilor de nemulțumire acumulate ale acestora față de măsurile restrictive excesive ale autorităților.  

În funcție de modul de derulare și, implicit, de rezultatul alegerilor parlamentare, actualul context intern poate reprezenta un moment de cotitură care să conducă la o reformare a întregii clase politice românești, pentru recuperarea prestigiului popular și a încrederii în cei ”aleși”, nominal, nu pe baza listelor de partid.

Liderii politici trebuie să reprezinte onest și competent interesele alegătorilor, prin unitate națională și consens politic, pentru regândirea și găsirea unor soluții pentru ieșirea din criza iminentă și restartarea României pe toate planurile.

Pentru Români, 6 decembrie reprezintă o zi de mare sărbătoare creștină ortodoxă, Sfântul Nicolae, cunoscut mai ales drept ocrotitorul copiilor mici. Iar dacă stăm acasă, să profităm din plin, sărbătorind în mod tradițional, cu relaxare și odihnă, ziua ce marchează începutul Sărbătorilor de Iarnă.

La mulți ani, Români, cu sănătate și bucurie, de Moș Nicolae ! 
 

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Gheorghe Voinea

Redactor

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

12.12.2020
547 afișări
06.12.2020
422 afișări
27.09.2020
860 afișări
21.09.2020
751 afișări
16.09.2020
563 afișări
29.08.2020
541 afișări
22.07.2020
884 afișări
07.06.2020
2.701 afișări
31.05.2020
1.439 afișări
27.05.2020
1.725 afișări
23.05.2020
953 afișări