Depunerea dosarelor de pensionare pentru cadrele didactice

începe cu 01.09.2020


01:41timp citire
501accesări
54cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control se pensionează la limită de varstă la data încheierii anului şcolar în care este  îndeplinită vârsta standard de pensionare sau, dupa caz, în situația pensiei anticipate și anticipate parțiale, la data încheierii anului şcolar în care este  îndeplinită varsta standard redusă cu cel mult 5 ani.


Astfel, cadrele didactice, care au îndeplinit condiţiile de pensionare în cursul anului școlar 2019–2020, pot depune dosarele de pensionare după încheierea anului școlar, respectiv începând cu data de 01.09.2020.

Reamintim pe această cale că operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie (dosare noi) se poate realiza și telefonic conform următoarei proceduri:

Cei care îndeplinesc condițiile de înscriere la unul dintre tipurile de pensie prevăzute de lege (limită de vârstă, anticipată, anticipată parțială, invaliditate sau de urmaș) apelează unul dintre cele două numere de telefon de mai jos:
-    0241/484.434 – telefon direct 
-    0241/484.433/tasta 6/tasta 1 

Prin telefon funcționarii Casei Județene de Pensii Constanța vor solicita datele necesare înregistrării cererii în aplicația informatică.

Beneficiarii sunt rugați să pună la dispoziția funcționarilor datele solicitate, apelul telefonic reprezentând totodată acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul înregistrării și soluționării cererilor.

Tot prin telefon va fi comunicat numărul de înregistrare al dosarului iar solicitanții vor fi îndrumați cu privire la pașii de urmat în continuare.

Nu în ultimul rând, cererile de înscriere la pensie pot fi înregistrate si pe Portalul Casei Naționale de Pensii Publice.

Modalitățile de înscriere la pensie descrise mai sus se adresează tuturor persoanelor care îndeplinesc condițiile de pensionare.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI: