Două recente postere însoțite de mesaje clare, publicate de către președintele în exercițiu și principalul strateg al Partidului România Rațională, Liviu-Cornel Popa, care, de un an de la înființarea formațiunii noastre, ne surprinde cu proiecte, lucrări, declarații, articole și inițiative inedite, m-au provocat să mă exprim la rându-mi, în calitatea de președinte co-fondator coleg, asupra temelor lansate:
- Angajamentul de nu încheia pe perioada mandatului său de președinte, în numele partidului, nici o alianță și de a nu permite „niciun fel de negocieri sau înțelegeri cu asociația etnico-separatistă” UDMR, criticând aspru prezența unor nume românești pe listele de candidați și pe listele de reprezentanți ai asociației ne-românești în Birourile Electorale;
- Angajamentul de a se opune „oricărei forme, formule, strategii, subterfugii”... „ale oricărei formațiuni politice „spre folosul intereselor străine”, detaliind și înfierând sclavia economică a partidelor decizionale și subordonarea acestora față de stăpânirea străină căreia, pentru comisioane murdare, i-au facilitat luarea în posesie a bogățiilor naturale, a activelor economice și a resurselor financiare ale României, transformând, astfel, toți românii în sclavi care, paradoxal, contra propriului interes național și individual, își dau votul, de la alegeri la alegeri, pentru aceste grupări politice mafiotice trădătoare și vânzătoare de țară.
Provocat de cele două angajamente ale liderului naționalist al Partidului România Rațională, mă simt dator să-mi precizez, la rându-mi, poziția de patriot naționalist, extrapolând tematica precizată în alte domenii în care îmi asum competența: sistemul medico-sanitar și sistemul educației și culturii, asupra cărora și-a extins tentaculele caracatița economică și financiară. Forma de „sclavagism” precizată, afectează vădit și fatal calitatea educației, formării profesionale și a prestației medicilor, profesorilor și a oamenilor de cultură, artă și culte, atât de indispensabili în aceste vremuri de pandemie, derută generalizată și neîncredere în decidenții politici indiferent de culoare.
Deși i-am transmis liderului partidului faptul că, asumându-și cu atâta fermitate naționalistă angajamentele precizate, se „auto-condamnă” la a rămâne pe mai departe, prin votul nostru, al celorlalți patru fondatori, în funcția de președinte al formațiunii, fără șansa de a fi înlocuit ciclic, așa cum prevede Statutul nostru, trebuie să argumentez opinia mea exprimată plastic, prin faptul că, fiind de departe cel mai competent în domeniile definitorii ale unui stat modern - politică, economie, comerț, întreprinderi de stat și private, finanțe, legislație, Constituție - nu va avea de ales... alegându-l să rămână reprezentantul principal al tânărului nostru partid, măcar până la accederea formațiunii noastre în Parlament și la pârghiile Puterii Executive.
Iar în ceea ce privește gândirea și orientarea mea ideologică și pragmatică, readuc în atenția publică dezideratele mele listate în 18 puncte, elaborate în urmă cu un deceniu, fără a avea cum să prevăd că intrarea mea în politică în urmă cu un an se datorează regăsirii acestor deziderate în Programul elaborat de către principalul fondator al partidului ROMÂNIA RAȚIONALĂ, într-o altă ordine și exprimare juridică profesionistă.
- Apărarea caracterului național, suveran, independent, unitar și indivizibil al Statului Român.
- Eradicarea oricăror forme de separatism etnic sau teritorial.
- Incriminarea defăimării Țării și a Națiunii.
- Unirea României și a Republicii Moldova în conformitate cu normele dreptului internațional. Denunțarea Tratatului cu Ucraina și readucerea, pe cale pașnică, în granițele Statului Român, a Nordului Bucovinei și Sudului Basarabiei, a ținuturilor Herța, Hotin și a Insulei Șerpilor.
- Stoparea declinului demografic care amenință viitorul Națiunii Române și promovarea unei politici de redresare a natalității.
- Stoparea exodului tinerilor și al specialiștilor peste hotare și facilitarea repatrierii românilor care și-au părăsit țara și familiile din cauza sărăciei, prin programe de recalificare și angajare și prin scutirea de taxe și impozite la demararea unei afaceri în România.
- Alocarea unor cote mai mari din Produsul Intern Brut (PIB) pentru domeniile vitale prezentului și viitorului Națiunii Române: Sănătate, Educație, Cercetare, Apărare. Dezvoltarea și susținerea cercetării, inovației și creativității autohtone.
- Favorizarea prin legislație a investitorilor autohtoni și a capitalului romanesc și limitarea treptată a monopolului exercitat de companiile multinaționale până la eliminarea monopolului băncilor străine din sectorul bancar românesc.
- Realizarea justiției sociale prin reducerea polarizării societății în bogați și săraci și asigurarea protecției economice și sociale a categoriilor vulnerabile și a celor defavorizate.
- Controlul la scară națională și confiscarea averilor ilicite, impozitarea progresivă la niveluri de lux și supra-lux a averilor.
- Analizarea și anularea privatizărilor frauduloase și tragerea la răspundere a celor vinovați de sărăcirea României și a românilor.
- Edificarea unui spațiu geo-politic european al statelor suverane și independente și realizarea în comun a unui climat armonios bazat pe unitate și diversitate multi-etnică, pe respectarea dreptului internațional, pe descurajarea forței, pe interzicerea intimidării și aplicării forței în relațiile internaționale.
- Consolidarea comunităților românilor din străinătate și întărirea legăturilor acestora cu România, conservarea și afirmarea identității etnice, lingvistice, culturale și religioase a comunităților autohtone românești din vecinătatea României și din întreaga lume.
- Protejarea sacralității familiei și combaterea tuturor acțiunilor și fenomenelor care subminează fundamentele familiei tradiționale creștine, asigurarea unui climat sănătos, de moralitate în viața publică românească, apărarea moralei creștine prin îngrădirea manifestărilor publice ale comunităților homosexuale, xenofobe și sectante.
- Garantarea și apărarea siguranței cetățenilor prin eradicarea clanurilor interlope care au pus sub ocupație România, inclusiv prin eradicarea corupției la toate nivelurile.
- Apărarea și reînsănătoșirea mediului înconjurător, stoparea distrugerii patrimoniului forestier, gestionarea și exploatarea responsabilă a resurselor naturale.
- Legiferarea după modelul altor state a interdicției ca cetățenii străini și companiile străine să poată cumpăra terenuri agricole pe teritoriul României, evitând astfel apariția de proprietari majoritari străini în propria noastră țară.
- Formarea unei elite exemplare în România, alcătuită din oameni de valoare necompromiși și educați în spiritul apărării și promovării intereselor naționale.