„Îmi asum răspunderea ...”

Vrăjeală de parlamentar în România


10:51timp citire
1.299accesări
181cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Formula „magică” a totalitarismului parlamentar existent în România începe cu „descântecul”: „Îmi asum răspunderea pentru ...”. „Magia” este dată în primul rând de lipsa sancțiunilor în cazul în care nu se îndeplinește obiectivul propus! Adică: a promis, s-a prefăcut că face, dacă iese – se laudă că a făcut, dacă nu iese – se laudă că a încercat, dar nu l-au lăsat alții. Și dacă tot nu iese, parlamentarul care are încă urme de etică și morală, își cere scuze public (rar!), însă rămâne în continuare parlamentar, își ia mai departe salariul, indemnizațiile și pensia, și puțin îi pasă de ce spune cetățeanul care i le plătește!


Constituția actuală l-a deposedat în mod real pe cetățeanul român de dreptul de a elimina din Parlamentul României, pe oricare dintre parlamentari, în orice moment al mandatului.

Să vedem cum:

În Titlul I - Principii generale, Art. 2 – Suveranitatea este stabilit că:

 1. Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

Pentru că „specialiștii” din domeniu au primit ordin „considerat” că este „riscantă” o asemenea formulare, s-au decis să limiteze suveranitatea națională la un singur grup de interese: Parlamentul. Au transformat instituția „Parlament” dintr-una din autoritățile statului în puterea supremă!

Titlul III - Autoritățile publice, Capitolul I - Parlamentul, Secțiunea 1  - Organizare și funcționare, Art. 61 - Rolul și structura

 1. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării.

Diferența de nuanță este semnificativă: o putere în stat este compusă din mai multe autorități! În cazul Parlamentului, făcătorii textului au avut „grijă” să elimine orice altă autoritate care să poată crea legi! Ca să exemplificăm: cetățenii români vor 300 de parlamentari și parlament unicameral. Dacă Parlamentul nu vrea, cetățenii români NU POT AVEA PROPRIA LEGE! Simplu, nu-i așa?

Deci, cetățene dragă, pe unde mai este suveranitatea ta? Unde ți-au ascuns-o „specialiștii” speculanți ai lipsei tale de cunoștințe și profitori ai incapacității tale de a vrea să înțelegi? Când o găsești ... anunță-ne și pe noi!

Deci,

PRIN CONSTITUȚIA ACTUALĂ, DEMOCRAȚIA CONSTITUȚIONALĂ NU EXISTĂ ÎN ROMÂNIA!

Să le adresăm un „gând bun” celor care ne-au păcălit!

Ce putem face?

Prima întrebare la care ar trebui să avem un răspuns este: „Cum să ne conducem țara?”.

Actuala Constituție ne limitează posibilitățile prin articolul 152- Limitele revizuirii:

 1. Dispozițiile prezentei Constituții privind caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenta justiției, pluralismul politic și limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

Acest lucru înseamnă că putem avea un text complet nou al Constituției care să includă, conform propunerii făcute de România Rațională, următoarele articole:

Art. 2 – România

 1. România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil.
  1. Suveranitatea națională aparține poporului român.
  2. Suveranitatea se exercită prin organe reprezentative, numai în interesul întregului popor român.
  3. Suveranitatea națională nu poate fi exercitată de o persoană sau un grup de persoane în nume propriu.
  4. Independența României nu poate constitui element de negociere în nicio împrejurare.
 1. Forma de guvernământ
  1. România este republică organizată pe principiul separației reale a puterilor legislativă, executivă și judecătorească în spiritul democrației directe
 2. Limba oficială
  1. Singura limbă oficială în România este limba română.
  2. Documentele și comunicările oficiale se emit în limba română indiferent de scopul în care sunt emise.
  3. Cunoașterea limbii române este obligatorie pentru toți cetățenii români.

Mergând pe linia înlocuirii Constituției, în sensul garantării suveranității cetățenilor români, se propun și următoarele articole:

Art. 42 - Referendumul național este forma supremă de manifestare a voinței majorității cetățenilor români.

Art. 45 - Parlamentul României este instituția care exercită puterea legislativă în numele cetățenilor români.

Art. 51 - În termen de maxim 180 de zile de la data încheierii unui referendum național, Parlamentul are obligația de a actualiza legislația necesară punerii în aplicare a deciziei cetățenilor cu drept de vot.

Puțin mai simplu spus: rezultatul oricărui referendum național trebuie pus în aplicare în termen de 6 luni.

Și urmează întrebarea: „Și dacă iar nu vor parlamentarii, ce facem?”

Să vedem ce avem acum...

Avem „alegeri libere, periodice și corecte”, „prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, potrivit legii electorale”.

Avem di’ tăti!

De fapt nu avem nimic! Pentru că, strecurat discret prin Constituție, cuvântul „SECRET” generează siguranța că niciun cetățean obișnuit NU POATE verifica nimic atunci când vine vorba de vot!

Experiența ne-a demonstrat că morții pot vota în liniște, vii nu au cărți de identitate recunoscute de autoritățile care le-au emis, unii votează de 20 de ori în 20 de județe, alții votează și în timp de sunt operați la spital, etc. Fără să luăm în calcul pe cei care votează dar nu știu ce sau pe cine, sau pe cei care returnează buletinul de vot gol, către cei care i-au dat buletinul de vot gata ștampilat înainte de intrarea în secția de votare!

Și cum v-ați aștepta stimați cetățeni să își asume răspunderea ei, parlamentarii, când voi cetățenii fugiți bucuroși de răspundere?

Cum poate un cetățean român să meargă la un parlamentar și să spună: „Ai promis că faci asta! Pentru că așa ai promis, eu am votat partidul tău și ai câștigat alegerile, ai ajuns parlamentar! Acum, văd că nu vrei să faci ce ai promis! Trebuie să pleci! Să nu mai fii parlamentar!

Dacă parlamentarul îi aruncă cu dispreț: „Dovedește că ai votat cu partidul meu!” și cetățeanul înghite gălușca pentru că pur și simplu nu poate dovedi!

Mai mult, subsecvent Constituției, parlamentarii și-au creat Legea 208/2015 prin care se spune că:

ART. 5

(1) Senatorii și deputații se aleg prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale.

(2) Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori.

(3) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.

În limbaj simplu: un senator reprezintă 168.000 de locuitori și un deputat reprezintă 73.000 de locuitori.

Și vin alegerile generale! Și totalul participanților la vot este de 7.323.368 de cetățeni, din care au luat „naștere” 136 de senatori și 329 de deputați.

„Artimetica” noastră simplă spune că:

136 senatori x 168.000 locuitori = 22.848.000 locuitori

329 deputați x 73.000 locuitori = 24.017.000 locuitori

Dacă luăm în calcul și faptul că populația României este total diferită de cifrele de mai sus, precum și că pentru unii populația este mai numeroasă decât pentru alții, nu trebuie să ne mire lipsa permanentă a unei cifre reale a populației pe care Institutul Național de Statistică refuză constant să o prezinte la zi, sub orice fel de pretexte. Și cică suntem „informatizați”! Penibil!

Să revenim!

Plecăm de ideea de „vot secret=lipsă control”. Nu poți demonstra că te-a mințit sau că nu a făcut, pentru că nu poți demonstra că i-ai ales!

Deci, este necesară eliminarea cuvântului „secret” din expresia „vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat”.

Mai există și o a doua problemă: ești cetățean destoinic, responsabil și consideri că cetățeanul X-ulescu este onest, corect și gândește foarte asemănător cu tine în problemele care te frământă cel mai mult. Și vrei să-l alegi pe X-ulescu să te reprezinte în Parlament.

Pentru că Legea de acum prevede că „Senatorii și deputații se aleg prin scrutin de listă” te duci și VOTEZI LISTA în care figurează X-ulescu ca propunere! Și te faci că nu vezi că pe lângă X-ulescu mai există vre0 câteva sute de alți colegi de partid de-ai lui X-ulescu. Sau dacă știi, te gândești că: „Asta este! Așa este legea și n-ai ce face!” Habar nu ai cine sunt restul, și ce hram poartă! Ca să nu menționăm că X-ulescu habar nu are că tu exiști pe planeta asta!

Câștigă LISTA pe care este X-ulescul „tău”! Și începe „circoteca” activității parlamentare! Și X-ulescu „al tău” SE SUPUNE LISTEI, în mod special atunci când X-ulescu vrea să rămână „PE LISTĂ” și data viitoare, la următoarele alegeri! Și când LISTA DECIDE, X-ulescu NU EXISTĂ DECÂT CA UNITATE DE ADUNAT LA VOT! Valoarea lui scade până la ... disipare în listă!

Haideți să privim și altfel:

Tu cetățean român, ești convins că Piscupescu este om adevărat și că vrea să facă ceva bun pentru tine și pentru cetățenii acestei țări. Și vezi că Piscupescu scrie clar, negru pe alb, ce urmează să facă dacă ajunge parlamentar!

Pe lângă Piscupescu, mai este și Farfuridi, Habarnescu, Dandanache, Ploscă, Trahanache, Șoferescu, Vulpița, Madonița și alții. Care se laudă și ei că fac și dreg dacă îi alegi. Dar tu ești convins de Piscupescu! El are valoare!

Și cum ar fi să te duci undeva, nu contează unde, și să scrii negru pe alb:

„Eu Gâlmă Trandafiraș, vreau să fie parlamentar Piscupescu! DOAR EL! Nu și alții”?

Și după ce ai semnat hârtia să primești hârtie ca „Piscupescu PROMITE că face ...” și ți se dă lista de promisiuni! Adică nu înjură, nu fumează în birou, nu îți arată două degete la tribuna Parlamentului, nu îți face rudele plecate din țară „hoți și curve”, votează pentru tăierea pensiilor speciale, votează pentru oprirea defrișărilor, votează pentru ... etc.

Și ca tine se mai duc alți 49.999 din toată țara! Și Piscupescu ajunge parlamentar la limită inferioară cu 50.000 de MANDATE! Adică REPREZINTĂ 50.000 de cetățeni!

Și te duci acasă frumos, și aștepți să vezi ce face!

Și trece o lună, și nu face! Și trece o altă lună și vezi că nu face!

Și la a treia, a patra, etc. lună de „nu face” te gândești: „Măi, dar ăsta mi-a promis că face ce scrie pe lista asta, dacă îl votez pe el!”

Și pui mâna și-l cauți! Și îți explică el de ce nu a făcut! Și dacă nu te convinge (sau dacă nu-l „găsești”) te superi și, fără violență, te duci acolo unde ai pus hârtia cu alegerea lui Piscupescu, și semnezi o altă hârtie care să sune cam așa: „NU MAI VREAU ca Piscupescu să mă reprezinte! În locul lui îl vreau pe Trahanache!”. Și iar primești lista cu ce promite Trahanache că face!

La sfârșitul lunii se trage linie și Piscupescu nu mai are mandatul tău! Și nu mai poate fi parlamentar, pentru că nu are cele 50.000 de mandate minime necesare! Și brusc te caută el: „Știți ... am greșit ... nu mai fac ... promit că ... ” doar-doar te duci luna viitoare să-l numești pe el „ALESUL TĂU”!

Sună bine? Daaaa...

Hai să facem!

  •  

- Va urma -

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Liviu Cornel Popa

Redactor Șef

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

28.01.2021
1.100 afișări
27.01.2021
1.106 afișări
26.01.2021
1.029 afișări
23.01.2021
1.067 afișări
22.01.2021
998 afișări
22.01.2021
918 afișări
26.12.2020
1.572 afișări
25.12.2020
1.072 afișări
22.12.2020
1.929 afișări
19.12.2020
1.503 afișări
14.12.2020
1.166 afișări
01.12.2020
1.415 afișări
25.11.2020
1.002 afișări
23.11.2020
963 afișări
15.11.2020
1.191 afișări
11.11.2020
1.128 afișări
10.11.2020
1.105 afișări
09.11.2020
834 afișări
09.11.2020
955 afișări
06.11.2020
786 afișări
05.11.2020
1.057 afișări
04.11.2020
969 afișări
30.10.2020
1.406 afișări
07.10.2020
1.493 afișări
29.09.2020
1.368 afișări
20.09.2020
2.059 afișări
14.09.2020
1.305 afișări
12.09.2020
801 afișări
12.09.2020
1.325 afișări
30.08.2020
969 afișări
18.08.2020
921 afișări
17.08.2020
1.072 afișări
11.08.2020
1.420 afișări
28.07.2020
787 afișări
23.07.2020
1.544 afișări
16.07.2020
1.025 afișări
15.07.2020
1.034 afișări
14.07.2020
1.452 afișări
08.07.2020
1.443 afișări
06.07.2020
1.399 afișări
01.07.2020
3.885 afișări
01.07.2020
947 afișări
30.06.2020
945 afișări
29.06.2020
1.258 afișări
28.06.2020
1.233 afișări
28.06.2020
1.270 afișări
27.06.2020
1.178 afișări
27.06.2020
1.152 afișări
24.06.2020
1.983 afișări
22.06.2020
984 afișări
22.06.2020
1.428 afișări
18.06.2020
1.891 afișări
16.06.2020
4.933 afișări
15.06.2020
999 afișări
14.06.2020
1.484 afișări
14.06.2020
2.705 afișări
13.06.2020
1.259 afișări
12.06.2020
823 afișări
12.06.2020
1.549 afișări
10.06.2020
1.624 afișări
08.06.2020
42.602 afișări
04.06.2020
1.891 afișări
03.06.2020
1.121 afișări
01.06.2020
1.299 afișări
31.05.2020
1.332 afișări
30.05.2020
1.259 afișări
28.05.2020
5.274 afișări
27.05.2020
1.199 afișări
26.05.2020
1.692 afișări
21.05.2020
3.517 afișări
21.05.2020
3.431 afișări