Încărcare
Un parlamentar cercetat penal, oricât de vehement ar susține că are dosar "fabricat", nu mai poate fi considerat ca fiind un bun reprezentant al cetățenilor care l-au ales! Și atât!
Situația existentă acum arată că în parlamentul României infractorii, chiar și cei condamnați definitiv, își păstrează funcția pentru că, spun ei, sunt "aleșii poporului".
Și pentru că tot sunt ei "aleșii poporului" au decis că NU HOTĂREȘTE POPORUL ridicarea imunității parlamentare în cazul începerii urmăririi penale. Pentru ei poporul este acea gloată de fraieri sau șantabili care decide numai intrarea în Parlament, la adăpostul imunității parlamentare, de unde să-și poată face de cap pe durata mandatului!
În cazul în care se începe urmărirea penală împotriva unui parlamentar, scoate din sacul cu drepturi, punga în care se ține praful de imunitate! După care se duce la toate partidele parlamentare și cerșește puțin praf de la unii, puțin praf de la alții, mai dă cu promisiuni de genul "votez ce vrei tu chiar dacă partidul meu nu este de acord cu tine", și uite așa adună suficient de mult praf de imunitate cu care aruncă în ochii anchetatorilor și gata, s-a terminat cu ancheta!
Într-o formă simplist exprimată, odată ce este solicitată ridicarea imunității parlamentare, anchetatul devine sluga veșnică a unui partid sau sluga unui grup de interese.care i-au asigurat praful de imunitate.
Odată strânsă cantitatea necesară de praf de imunitate, "corectitudinea întruchipată" se întoarce către organele de cercetare penală și le aruncă înzemflea: "Na, mă, că nu poți să-mi faci nimic mandatul ăsta!"
Fiind "alesul poporului" ar fi absolut FIRESC ca același popor să decidă dacă mai beneficiază de imunitate parlamentară!
Adică, simplu spus, pentru un parlamentar cercetat penal tot poporul să aleagă dacă mai este "imunizat"!
Așa ar fi normal, într-o țară normală, condusă de oameni normali, în care decizia aparține poporului suveran!
Acum parlamentarul este ales într-o circumscripție electorală. Adică într-un județ. Cetățeni numai din acel județ l-au votat! Nu contează că parlamentarul habar nu are de problemele majorității cetățenilor din acel județ. Pentru el cetățenii sunt doar cei care îi asigură imunitatea parlamentară și locul din parlament pe care îl poate folosi ca să continue să încalce legea!
Conform Legii 96/2006, art. 21 alin. (2)
"(2) Imunitatea parlamentară poate fi ridicată numai de către Camera din care deputatul sau senatorul face parte, în conformitate cu prevederile art. 72 din Constituție, republicată, și potrivit procedurii prevăzute de regulamentul fiecărei Camere."
De ce? Camera l-a ales? Sau cetățenii l-au ales?
Dacă în Constituția României scrie la Art. 2 Suveranitatea, că:
(1) Suveranitatea naționala aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.
Și dacă în Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente scrie la Art. 4 că:
Pentru organizarea alegerilor se constituie circumscripții electorale la nivelul celor 41 de județe, o circumscripție în municipiul București și o circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării. Numărul total al circumscripțiilor electorale este de 43. Denumirea, numerotarea și numărul de mandate aferent circumscripțiilor electorale sunt prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta lege.
Atunci ar fi absolut natural ca un unui parlamentar ales într-o circumscripție electrorală de cetățenii din acel județ să i se ridice imunitatea parlamentară prin decizia cetățenilor care l-au ales, nu prin negocierea prin toate cotloanele a "serviciilor" pe care urmează să le presteze pentru alți parlamentari. Parlamentarul este alesul cetățenilor, nu alesul altor camerei.
Și atunci Legea 96/2006 ar trebui modificată astfel încât dreptul de decizie să aparțină cetățenilor după cum urmează:
"(2) Imunitatea parlamentară poate fi ridicată numai de către CETĂȚENII DIN CIRCUMSCIPȚIA ELECTORALĂ ÎN CARE A FOST ALES senatorul sau deputatul, în urma unui referendum organizat de Consiliul Județean."
Sunt curios câți dintre candidații "de listă" ai partidelor care strigă în gura mare "Fără penali în funcții publice!" vor subscrie la inițiativa legislativă pe care o vom prezenta publicului în cursul lunii noiembrie 2020!