Reținuți după ce au încercat să fure dintr-o biserică

Identificat după ce a furat un autoturism


09:08timp citire
552accesări
13cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:Reținuți după ce au încercat să fure dintr-o biserică

La data de 22 august a.c., polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei biserici de pe raza de competență, cu intenția de a sustrage bunuri.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în incinta lăcașului de cult, unde ar fi stat aproximativ 30 de secunde, până la pornirea sistemului de alarmă, după care ar fi fugit, fără a sustrage bunuri.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat 2 persoane care corespundeau semnalmentelor, fiind vorba despre 2 bărbați, de 20, respectiv 21 de ani, care au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Identificat după ce a furat un autoturism 

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol au identificat un bărbat, de 31 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Acesta este suspectat că, la data de 20 august a.c., ar fi sustras un autoturism care se afla parcat în orașul Techirghiol, lăsat neasigurat și cu cheia în contact. Autovehiculul a fost găsit abandonat în stațiunea Eforie Nord.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Minor reținut de polițiști

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un minor, de 14 ani, bănuit de comiterea faptei.

La data de 9 august a.c., în jurul orei 02.00, acesta ar fi deposedat o minoră, de 15 ani, prin violență, de un telefon mobil, în timp ce persoana vătămată se afla pe o stradă din orașul Cernavodă.

Minorul în cauză a fost reținut de polițiști, fiind escortat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța. În cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sentință penală, pusă în aplicare de polițiști

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Secției 3, au identificat un bărbat, de 32 de ani, din județul Suceava, pe numele căruia exista o sentință penală emisă de Judecătoria Rădăuți, prin care s-a dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Spital Grajduri, județul Iași.

Surprinși în flagrant delict cu „alba-neagra”

La data de 23 august a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au surprins, în flagrant delict, un bărbat de 25 de ani, din municipiul București, în timp ce practica jocuri de noroc de tipul „alba-neagra”. Asupra acestuia au fost identificate mai multe bunuri, susceptibile a fi folosite la jocul de noroc, precum și suma de 400 de lei, fiind ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizare și exploatare de jocuri de noroc frauduloase, conforn O.U.G. 77/2009.

La data de 23 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au surprins, în flagrant delict, un bărbat de 34 de ani, din Eforie Nord, în timp ce practica jocuri de noroc de tipul „alba-neagra”. Asupra acestuia au fost identificate mai multe bunuri, susceptibile a fi folosite la jocul de noroc, precum și suma de 300 de lei, fiind ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizare și exploatare de jocuri de noroc frauduloase, conforn O.U.G. 77/2009.

Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni

 1. La data de 22 august a.c., în intervalul orar 08.00-12.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, în zona plajelor din stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora și Venus. 
  În urma activităților, au fost verificați 19 operatori de plajă și au fost legitimate 25 de persoane, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei.
 2. La data de 22 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  În urma activităților, polițiștii au legitimat 136 de persoane, fiind aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 87 la Legea 12/1990, în valoare totală de 24.200 de lei.
 3. La data de 22 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.C. și I.T.M., au desfășurat o acțiune în stațiunile Costinești, Neptun, 2 Mai, Vama Veche, Olimp și Venus, fiind verificate 28 de puncte de lucru.
  În urma activităților, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.500 de lei, dintre care 8 la Legea 8/1996 și 8 la O.U.G. 28/1999.
 4. La data de 22 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului și Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pe raza stațiunii Mamaia și a zonei Mamaia Sat, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise de membri ai grupărilor infracționale.
  În urma activităților, polițiștii au legitimat 96 de persoane și au controlat 66 de autovehicule, fiind constatate 2 infracțiuni.

Exemple:

 1. A fost depistat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru canabis, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. 
 2. A fost depistat un bărbat, de 33 de ani, care deținea în autoturism într-o borsetă, un pistol airsoft, fără a deține documente de proveniență. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. 
 3. La data de 23 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  În urma activităților, polițiștii au legitimat 150 de persoane, fiind aplicate 142 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990, în valoare totală de 59.700 de lei.
 4. La data de 23 august a.c., în intervalul orar 15.30-16.30, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linie rutieră.
  În urma activităților, polițiștii au legitimat 62 de persoane și au controlat 57 de autoturisme, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.770 de lei, totodată fiind reținute un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

-------
Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști 

 1. La data de 23 august a.c., în jurul orei 16.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul aparține unei femei, de 22 de ani, pasageră pe locul din dreapta, care i-a încredințat acestuia autoturismul, cunoscând faptul că nu posedă permis de conducere.
 2. La data de 23 august a.c., în jurul orei 20.40, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Belșugului din comuna Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 3. La data de 24 august a.c., în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe strada Năvodari din comuna Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare de cercetare penală. 

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța

Bulevardul Mamaia nr. 106

Relaţii cu publicul
Fax / Telefon:  0241.616150
Telefon de contact: 0241.611 364

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

28.08.2020
741 afișări
24.08.2020
552 afișări