Candidat independent la Primăria Craiovei 


03:02timp citire
1.207accesări
500cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


La data de 21 septembrie, Luminița Simoiu, candidat independent la funcția de Primar al Craiovei, a transmis Directorului General al Societății Române de televiziune solicitarea de a dispune ca, în afara timpului de antenă atribuit candidaților, pe postul public craiovean de televiziune să fie organizată  o dezbatere cu toți candidații, inclusiv independenți, la funcția de Primar al Craiovei.


Solicitarea a fost motivată de faptul că în timpul întâlnirilor cu cetățenii, pe parcursul campaniei electorale, foarte mulți craioveni și-au exprimat această dorință fiind profund nemulțumiți că postul public de televiziune, pe care îl susțin financiar, nu a organizat o dezbatere, cu toți candidații,  pentru ca alegătorii  să își poată exercita dreptul de vot in cunoștință de cauză.

Răspunsul TVR la data de 22 septembrie,  refuzând acesta solicitare, invocând legea 115/2015 și concluzionând cu “În aceste condiții, prezența unui candidat independent la dezbaterile electorale este imposibilă“ este cel puțin profund nedemocratic și discriminatoriu!

Solicitarea Luminiței Simoiu este motivată și de dorința de a stimula participarea la vot a cetățenilor, având în vedere că în orașul Craiova, în mod constant se înregistrează un absenteism extrem de îngrijorator la vot, primăria Craiovei fiind, constant, câștigată în ultimii ani cu un număr total nesemnificativ de voturi. Având în vedere și desfășurarea într-un singur tur de scrutin, procesul electoral la Craiova seamănă mai mult cu un sondaj de opinie din punct de vedere al numărului participanților la vot și ulterior, al reprezentativității aleșilor locali pentru un oraș cu peste 250 mii votanți !

La întrebarea, candidații independenți sunt de mâna a doua și nu pot avea acces pentru a-și expune proiectele într-o dezbatere finală, sperăm să răspundă cetățenii României, plătitori ai postului public de televiziune !

În condițiile date, candidatul independent este ca un gladiator in 'arenele romane', luptându-se și cu mentalitatea, indusă, de învins a cetățeanului, umilit și desconsiderat de clasa politică de toate culorile și de legile servind interese partinice de grup.

În aceste condiții Luminița Simoiu apreciază cu atât mai mult decizia Conducerii postului public craiovean de radio de a organiza o dezbatere cu toți candidații înscriși în cursa electorală pentru Primăria Craiovei, inclusiv independenți. Aceasta a avut loc deja la data de 31 august.

Ca mulți cetățeni români, Luminița Simoiu consideră că postul public de televiziune nu își respecta mandatul dat de cetățeanul care plătește din buzunar Societatea Română de Televiziune. Desigur, sunt de apreciat showuri și producții din zona de divertisment tv, dar cetățenii României vor să vadă și dezbateri în sensul real al cuvântului pe probleme de actualitate, care frământă și societatea românească având în vedere provocările actuale.

Timpul si curentul schimbării sunt și pe la porțile TVR.

Poate, cetățenii ar trebui să se mai gândească dacă mai susțin din banii lor o instituție, care de mult nu îi mai reprezintă !

 

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Dr. ing. Adimaria Claudia Luminița Simoiu