Pericolul neo-patriotismului

pseudo-interesatul de interesul național


12:01timp citire
1.098accesări
158cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2020 au răsărit din nou „vlăstarele” patriotice ale pseudo-interesaților de binele poporului român.

Acești neo-patrioți s-au prins că prin folosirea într-o manieră care pare doctă a cuvintelor exprimate public de cetățenii români vor avea „succesurile” pe care și le doresc: banii de la buget și afacerile din spatele afacerilor cu statul.
 


Neo-patriotismul a apărut odată cu transformarea României în teritoriu aservit stăpânilor care dirijează pseudo-conducătorii țării, ca alternativă de fațadă sau ca instrument de distragere a atenției de la situațiile care trebuie ascunse sub perdele de fum și zgomote care „să pună pătura pe țambalul” afacerilor de partid.

În sufletul fiecărui român există dorința de libertate și dorința de apartenență la națiunea în care s-a născut. Aceste două dorințe sunt exprimate de fiecare în parte după cum îi este permis de educația pe care o are. Istoria românilor arată că pentru a-și păstra identitatea națională în libertate, oamenii care au format pe rând poporul român al fiecărei etape de dezvoltare și-au dat viața fără niciun fel de ezitare.

Așa suntem noi, românii: niciodată nu ne-am ferit de sacrificiul suprem pentru ca poporul să rămână liber. Și așa vom fi mereu! Pentru că românii au fost întotdeauna mai presus decât orice pasager aflat în trecere prin țara noastră.

Dacă ne uităm cu atenție în propria noastră istorie, cea reală, vom vedea că niciodată românii nu au avut nevoie de un lider atotputernic. Majoritatea au considerat că Dumnezeu le este suficient și că învățăturile Bisericii, cele pornite din experiența palpabilă, pot fi folosite și viața de zi cu zi pentru a elimina răul dintre ei.

Atenți la modul de manifestare a credinței oamenilor, pasagerii altor popoare au știut să profite de lipsa de educație a câtorva „propovăduitori de adevăruri” și au ridiculizat conceptele de bază ale credinței românilor. La început au fost doar pasageri pe aceste meleaguri: veneau și plecau după bunul plac, unii încântați de ce au văzut, alții, majoritatea, „excitați” de potențialul de furat existent.

Politicienii ultimilor 30 de ani te consideră vinovat pentru „crima” de a te fi născut în „România lor”

Proveniți din diverse pături sociale, familiile lor au înțeles sau au fost învățate că „succesurile” se obțin numai prin educație. Dacă la educație s-au mai adăugat ceva bani obținuți „cinstit” din furturi de la stat și dacă mămuca și tătucul lor mai aveau ceva pile prin organele PCR, succesul era garantat.

Astfel că s-au pus pe treabă și au făcut studii prin diverse centre universitare cu renume. Studiile făcute le-au oferit „hârtii de deștepți” cu care au apărut brusc pe ecranul televiziunilor: „Domnul X a studiat în afara României la facultatea de sculptat cuvinte-n brânză unde și-a dat doctoratul”. Așa ne-am procopsit cu un munte de „știitori de deșteptăciunea altor nații”, oameni care au primit știința acumulată prin experiența altor națiuni. Acești „multi-dezvoltați” sau „pluri-știitori” s-au prezentat la ușa vistieriei românești ținând într-o mână hârtiuța de deștept și în cealaltă mână punguța celor care i-au finanțat.

Alienarea culturală la care au fost supuși încă din fragedă tinerețe avea să fie acoperită cu o mâzgă pseudo-științifică a istoriei, culturii și civilizației românilor, în varianta dorită de interesele străine: cu adevăruri trunchiate pentru a oferi credibilitatea minimă, cu interpretări josnice la adresa oamenilor și proslăvind „elitele” provenind din alte țări. Odată veniți în România, prin frecarea de ecranele televiziunilor cumpărate în prealabil de către aceeași stăpâni ai „poli-cultivatului”, au continuat să împrăștie mâzga cu care erau acoperiți acoperind duhoarea intereselor ascunse prin expresii patriotice de tipul: „Nu ne vindem țara!” chiar și atunci când râdeau pe la spate spunând: „Ne-o veți da voi singuri și o să ne și plătiți ca să o luăm!”

Simbolistica exprimării a avut un efect devastator în rândul patrioților români. Mișcări de masă controlate din umbră de servicii străine aveau să întărească credința că animalul politic pluri-cultural prezentat ca auto-deștept și multi-învățat ar fi fost soluția de stăvilire a invaziei străine asupra teritoriului românesc.

Existând o delimitare clară vizibilă și palpabilă asupra întinderii României, finanțatorii auto-deșteptului s-au gândit că românii își pot păstra granițele cum le doresc ei, cum le-au avut sau cum au știut să și le aranjeze cu vecinii, cu condiția ca orice există în subsol să treacă în proprietatea sau cel puțin administrarea firmelor din afara țării controlate de acești „făuritori” ai pluri-culturalilor multi-dezvoltați proveniți din România.

Așa că s-au pus pe treabă și primul pas a fost transformarea României într-o societate comercială.

Cea mai lipsită de caracter vietate politică din istoria recentă a României și-a arogat dreptul de a numi cea mai perfidă vietate politică pusă la dispoziție de serviciile secrete ale altor țări în funcția de prim ministru. Creaturile menționate au transformat dictatura ceaușistă în dictatură parlamentară! Deși spuneau că le crapă inima-n piept de zbuciumul patriotismului care părea să se reverse dumnezeiește peste poporul român, pe la spate lucrau asiduu la înrobirea definitivă a acestuia! Cu largul concurs al celor care, plini de speranță, au votat Constituția României comisă mișelește pentru a consfinți instaurarea dictaturii parlamentare.

Praful constituțional aruncat în ochii românilor a fost suficient de gros și de frumos parfumat încât mizeriile ascunse în textul Constituției să nu pută majorității. Texte firești au fost însoțite de texte aparent firești și lipsite de texte care să garanteze firescul. Să declari că poporul român este suveran, dar că legile emise strict de parlament, care funcționează după legi făcute de tot de parlament după bunul plac al parlamentarilor, fără să incluzi direct în Constituție modalitatea precisă prin care parlamentarul „defectat” să poată fi înlocuit este nesimțirea supremă pe care o poate avea un mizerabil expert constituțional față de popor.

Odată stabilit prin Constituție că poporul este sluga parlamentarilor și că referendumul este o chestie de vrăjit cetățenii folosită doar pentru a se adormi spiritele încinse, au început să se ivească repede o mulțime de multi-culturali auto-deșteptați prin țărâna altor popoare care s-au prezentat alături de primii cu jalba de deștept și punguța de colectat de la vistierie, pentru a-și primi răsplata eforturile de deșteptare depuse în interes personal, sub pretextul că „ei știu” cum se face mai bine, deși niciodată nu au făcut cu adevărat ceva. Doar au înghițit pe nemestecate orice informație au plătit pentru a le fi servită.

După liniștirea avalanșei de deștepți multi-culturali a început avalanșa multi-deștepților cu minim 4 școli făcut prin afara țării. Dacă 5 ani durează o școală și ai făcut 4 școli, înseamnă că ai fost 20 de ani ocupat cu învățătura. Ai învățat mult despre alții și despre cum funcționează alții. Și cu cei 18 ani la care ai început studiile ar însemna că până la 38 de ani ai tot studiat! Pentru tine! Nu pentru cetățeanul român! După care vii în fața cetățenilor și arăți câte hârtii de deștept ai primit (pentru că le-ai plătit) și mai spui că se revarsă experiența pe care ai acumulat-o până la 45 de ani până când poți inunda toată țara. Adică în 7 ani de non-studiu ai reușit să faci atât de multe încât poți stabili că o țară poate fi condusă de tine! Sau măcar un minister! Sau măcar un județ! Eventual chiar și o comună! Orice, numai să pupi un mandat de conducere!

De ce? Pentru că odată pupat mandatul, mai ales în cazul parlamentarilor, nimeni nu te poate opri să-ți definitivezi știința acumulată prin găsirea mijloacelor perfecte de recuperare a sumelor investite de tine, pentru tine, în educația ta.

Ați văzut vreodată un țăran că vrea să intre în parlament? Un țăran autentic, nu țărănoii de până acum! Ați văzut vreodată un om cinstit simplu onest care să vrea să intre în parlament? NU.

Explicația este simplă: românii își doresc să-și poată vedea de libertatea lor, de viața lor de zi cu zi, de bucuriile și necazurile lor simple! În schimbul acestor simple deziderate, oferă votul lor: „Condu tu mă’ țara că te crezi mai deștept ca mine!” Vedeți cât de simplu?

Și uite așa se ridică deșteptu’ deasupra românilor! Chiar dacă nu are decât o singură țintă: banii și valorile României!

Așa s-a dat țara pe nimic și tot așa s-a creat mecanismul prin care plătim altora ca să ia tot ce este de luat! Prin „dăștepții” pluri-culturali, multi-dezvoltați care prezintă hârtiile altora ca fiind deasupra bunului simt și moralei. Hârtia lui ți-a spus că gazele naturale ale românilor trebuie să plece la străini. Hârtia lui ți-a spus că pădurea românilor trebuie tăiată până la dispariție. Asta valorează hârtia lui pentru tine: defrișarea demnității tale de român.

Simțind unii sau alții că pot accede la puterea de a se lipi și ei de bugetul și valorile României, s-au apucat ei să studieze spusele cu care să se prezinte în fața românilor pentru o fraierire de patru ani. Sau de alți patru ani pe lângă cei deja acumulați lângă robinetul cu miere!

Și s-au apucat să transmită oamenilor doar cuvintele pe care le-au auzit tot de la oameni! Brusc și-a văzut omul cuvintele afișate pe un afiș al unui partid! Subliminal s-a transmis mesajul: „Noi, partidul X te-am auzit! Spunem ce vrei tu dar mai lasă-ne patru ani la conducere!” sau „Noi ne-am înființat ca să scriem ce vrei tu! Dacă ajungem în parlament, o să spunem și acolo! Și pentru asta adunăm de oriunde orice traseist care să știe cum se minte mai plăcut urechilor tale!”

Toate partidele au în gură sintagma: „Interesul național!”

Dar dacă îi întrebi cum definesc ei interesul național ... încep să scuipe aberații filosofice, fără legătură reală cu toți românii. Pentru ei, interesul național este de fapt interesul lor personal de a „pupa” o pensie specială, de a fura cât mai mult și cât mai repede orice a mai rămas de furat sau bucățele cât mai mari din bunurile tuturor considerate a fi în continuare „fără stăpân”.

Nu credeți? Convingeți-vă singuri! Uitați-vă în jurul vostru și analizați:

  • Sunteți mai presus de ei?
  • Puteți să faceți ceva dacă ei comit o ilegalitate?
  • Puteți decide ceva și ei să fie obligați să respecte decizia voastră?
  • Vi se respectă toate drepturile din Constituție?
  • Aveți libertatea de trăi cum vreți voi sau cum vor ei, voi fiind obligați să vă adaptați la ce vor ei?

NU!

Pentru că le-ați dat mandatul „reprezentativ” prin care EI VĂ IMPUN LEGEA!

Dacă unul din ei spune public despre unul din voi ceva urât nu pățește nimic! Dacă unul din voi spune ceva urât despre unul din ei, este urmărit până la desființarea fizică pentru „ofense” aduse „autorității”. Nu contează nici adevărul, nici dreptatea! Contează legea făcută de ei, nu de voi, pentru ei, nu pentru voi!

Și uite așa a crescut buruiana neo-patriotică printre lanurile naționalismului. S-a aciuat pe la marginea terenului arabil și s-a răspândit până la mijlocului terenului, având aspectul știuletelui puternic. Modificarea genetică a știuletelui neo-patriotic permite camuflarea acestuia în lanul de porumb naționalist și intoxicarea mămăligii cu care se hrănește românul vrând să rămână curat.

Poftă bună?

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Liviu Cornel Popa

Redactor Șef

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

28.01.2021
1.182 afișări
27.01.2021
1.189 afișări
26.01.2021
1.091 afișări
23.01.2021
1.132 afișări
22.01.2021
1.063 afișări
22.01.2021
982 afișări
26.12.2020
1.622 afișări
25.12.2020
1.119 afișări
22.12.2020
2.028 afișări
19.12.2020
1.587 afișări
14.12.2020
1.216 afișări
01.12.2020
1.491 afișări
25.11.2020
1.056 afișări
23.11.2020
1.011 afișări
15.11.2020
1.246 afișări
11.11.2020
1.241 afișări
10.11.2020
1.154 afișări
09.11.2020
870 afișări
09.11.2020
1.002 afișări
06.11.2020
821 afișări
05.11.2020
1.098 afișări
04.11.2020
1.018 afișări
30.10.2020
1.441 afișări
07.10.2020
1.536 afișări
29.09.2020
1.427 afișări
20.09.2020
2.188 afișări
14.09.2020
1.413 afișări
12.09.2020
860 afișări
12.09.2020
1.387 afișări
30.08.2020
1.039 afișări
18.08.2020
969 afișări
17.08.2020
1.116 afișări
11.08.2020
1.468 afișări
28.07.2020
842 afișări
23.07.2020
1.618 afișări
16.07.2020
1.091 afișări
15.07.2020
1.080 afișări
14.07.2020
1.504 afișări
08.07.2020
1.869 afișări
06.07.2020
1.456 afișări
01.07.2020
3.941 afișări
01.07.2020
995 afișări
30.06.2020
1.000 afișări
29.06.2020
1.324 afișări
28.06.2020
1.275 afișări
28.06.2020
1.314 afișări
27.06.2020
1.222 afișări
27.06.2020
1.196 afișări
24.06.2020
2.041 afișări
22.06.2020
1.031 afișări
22.06.2020
1.476 afișări
18.06.2020
1.960 afișări
16.06.2020
5.278 afișări
15.06.2020
1.051 afișări
14.06.2020
1.553 afișări
14.06.2020
3.116 afișări
13.06.2020
1.318 afișări
12.06.2020
883 afișări
12.06.2020
1.611 afișări
10.06.2020
1.669 afișări
08.06.2020
42.822 afișări
04.06.2020
1.966 afișări
03.06.2020
1.158 afișări
01.06.2020
1.353 afișări
31.05.2020
1.398 afișări
30.05.2020
1.363 afișări
28.05.2020
6.003 afișări
27.05.2020
1.248 afișări
26.05.2020
1.750 afișări
21.05.2020
3.782 afișări
21.05.2020
3.747 afișări