Sursa foto: Getty

Reguli noi pentru transportatori

Danemarca, 2021


01:32timp citire
685accesări
79cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


De la 1 Ianuarie 2021 se aplică un salariu minim orar pentru șoferii companiilor străine care lucrează sau tranzitează Danemarca.


Noua lege îi obligă pe toți transportatorii străini să plătească șoferilor angajați un salariu minim pe oră de 163,50 DKK atunci când efectuează cabotaj sau transport combinat în Danemarca. Pentru transportul turistic șoferii vor primi un salariu minim orar de 168,60 DKK.

Regula se aplică pentru autovehiculele sau ansamblurile formate dintr-un vehicul cu remorcă a căror greutate totală admisă depășește 3500 kg.

Acest lucru presupune ca toți transportatorii care efectuează transport ce servește la transportul călătorilor sau al bunurilor (cabotaj, combinat sau turistic) care conduc sau tranzitează Danemarca cu mijloace auto ce depășesc 3500 kg sunt obligați să plătească șoferilor angajați un salariu minim orar.

Condiții de notificare Agenția de Afaceri

Înainte de fiecare călătorie, transportatorii trebuie să anunțe Autoritatea Daneză pentru Afaceri indicând informații legate de călătorie. Notificarea este obligatorie iar nerespectarea acestor cerințe atrage sancțiuni severe.

Informații despre control

Transportatorii vor avea obligația ca în cazul unui control să prezinte documentația cerută atât poliției cât si Autorității de transport daneze.

Pe lângă celelalte documente necesare este important să fie prezentat contractul de muncă al șoferului din care să rezulte remunerația stabilită conform minimului prevăzut de lege.

Pentru înscrierea în registrul Agenției Daneze de Afaceri, companiile transportatoare vor întocmi un dosar cu informații ce trebuie să conțină: datele companiei, date despre transport, tipul de transport și perioada cursei. Înscrierea trebuie făcută cel târziu până la momentul începerii transportului.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Av. Radu-Mihail Ionescu

corespondent

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

22.01.2021
685 afișări
21.05.2020
3.746 afișări