În curând, atelierele de formare ale „Școlii Naționale și Naționaliste România Rațională

Este necesară o perioadă de pregătire a fiecărui cetățean și a fiecărui partid extra parlamentar


07:18timp citire
702accesări
90cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Faptul că nu râvnim râvnitul și mult invocatul „ciolan” politic, rezidă și din decizia conducerii partidului ROMÂNIA RAȚIONALĂ de a nu participa la aceste alegeri pentru care, să recunoaștem, nici partidele și candidații lor, cum și nici cetățenii nu sunt pregătiți pentru adevărata schimbare din temelie a României.


Temelia schimbării nu este doar adoptarea proiectului major de țară, O ALTĂ CONSTITUȚIE, ci trezirea și activarea conștiinței de sine și a conștiinței naționale laolaltă, față de problemele grave ale unui sistem politic, administrativ, social, medical, juridic, instituțional și bugetofag putred, corupt, imoral, caduc...

De aceea, este necesară o perioadă de pregătire a fiecărui cetățean și a fiecărui partid extra sistem și extra parlamentar, misiune pe care ROMÂNIA RAȚIONALĂ și-o asumă la un an după apariție, înfrânându-și tentația de a furniza, deocamdată, candidați la alegerile localedela sfârșitul acestei luni învolburate, încărcată de evenimente majore.

Între evenimentele care provoacă frisoane Puterii, Opoziției, Parlamentului, Guvernului, Președinției și întregii societăți românești ajunsă la maximul încordării și disperării, precizez:

  • lupta politică murdară de dinainte și de după moțiunea de cenzură eșuată lamentabil, care va determina pesedismul să se replieze și să atace devastator, din răzbunare și orgoliu, în cea mai murdară campanie electorală, așa cum se conturează;
  • deschiderea școlilor pe fondul ”covidiadei” alarmante, gestionate abuziv, ilegal și iresponsabil de către ”măria sa” aiatolahul pandemiei din România, împreună cu spahii și ienicerii oștilor medicale din subordine;
  • mărirea pensiilor cu firavul procent de 14% care nu acoperă nici măcar inflația de dinainte și mai ales din timpul pandemiei care apasă cumplit pe un buget depășit, sufocat, îndatorat străinilor.

Pe lângă acestea, ne mai trebuie și un mare cutremur, tot mai apropiat ca perspectivă statistică, precum și - după seceta cumplită -, ploi torențiale și inundații de proporții diluviene, ambele pe fondul unei cumplite crize politice, economice și sociale, și avem tabloul celui mai terifiant dezastru național din ultimul secol.

De aceea, vom mobiliza și impulsiona Ziarul România Rațională, grupurile și paginile Partidului România Rațională de pe rețelele de socializare, site-urile și viitoarele instrumente media între care Radio-ul și Televiziunea România Rațională, dar mai ales contactul direct, la pas, cu oamenii din orașe și din sate, din țară și de peste hotare, dar și cu autoritățile de la orice nivel, cu instituțiile statului, cu mediile academice, științifice, universitare și școlare, cu uniunile de creație, inventică și gândire, cu patronatele, cu firmele mici, mijlocii și mari și cu tinerii, mai ales cu tinerii...!

Toate aceste abordări, strategii, instrumente și contacte vor reprezenta în viitorul apropiat adevărate ”ateliere” de instruire și formare în cadrul unei ”Școli Naționale și Naționaliste” de formare și pregătire a conștiinței cetățenești și a viitorilor noștri politicieni.

În acest sens și cu acest scop, strategul principal al formațiunii noastre, Președintele în exercițiu, Corneliu-Liviu Popa, a lansat un model realist și rațional de implicare, pe care partidul ROMÂNIA RAȚIONALĂ îl propune și îl supune dezbaterii publice prin cel mai important proiect destinat României contemporane: ALTĂ CONSTITUȚIE.

Este cea mai mare provocare pentru societatea românească de azi și demâine, este cel mai... matur examen de maturitate pe care doar un partid nou, naționalist, patriotic, obiectiv și neutru îl poate promova prin organizarea unui referendum național istoric, nu consultativ, ci executoriu. Acesta va constitui un prim pas decisiv pentru reorganizarea și destinul României.

De aceea nu vom candida la aceste locale toxice, înverșunate, traseistice, baronizate, trucabile și disperate pentru partidele și alianțele mari, mijlocii și mici, conștienți că la nivel central și teritorial funcționează încă hidra ”uselismului” pervers; a vă aminti de anii înfrățirii pesedismului cu liberalsimul din perioada băsismului, amalgam curvărăsesc din care a rezultat actualul iohannism bubos și păgubos.

Nu vom candida, așadar, la aceste alegeri, fiindcă vrem să fim pregătiți cu toții: staff-ul, strategii, președinții de filiale, membrii activi ai partidului, susținătorii și simpatizanții, candidații, cetățenii, tinerii... Mai ales tinerii !

*

În sprijinul celor afirmate, îmi permit să citez integral poziția Președintelui în exercițiu al Partidului România Rațională, exprimată public recent:

În goana pentru putere partidele fac compromisuri. Cel mai grav compromis este acela de a nu avea candidați viabili, pregătiți din punct de vedere etic, moral, politic și profesional pentru a face față cerințelor impuse de propriile lor promisiuni.

Vedeți în jur "oferte electorale" susținute de oameni care, luați separat nu au capacitatea reală de a înțelege, susține și dezvolta nici măcar un singur proiect de hotărâre de consiliu local! Aceștia sunt, de obicei, incompetenții de partid cu carismă, care vor vota orice le spune partidul.

Există candidați care știu să facă acest lucru, dar denaturează conținutul unei hotărâri care ar trebui să fie utilă întregii comunități, și o deviază financiar către "firma de partid" care a susținut campania alesului. Aceștia sunt parșivii care au parcurs deja circuitul și știu exact cum "se scot" banii băgați în campania anterioară și se pregătesc banii pentru campania următoare. Ei știu și cum pot să crească valoarea averii personale pe durata mandatului. Ei sunt cei care nu au morală! Pentru majoritatea acestora, salariul sau indemnizația primită sunt folosite pentru a acoperi ciubucurile date la restaurant sau la SPA.

Cetățenii înțeleg aceste lucruri! Mulți și-ar dori să le schimbe dar nu știu cum să o facă!

Eu propun cetățeanului care își dorește cu adevărat să schimbe ceva, următoarea „rețetă":

  1. Să își formeze singur un grup mic de 4-5 oameni (sau 10 sau oricâți) în care să dezbată problemele administrative la nivelul mic, personal, familial. De exemplu: canalizarea din fața casei sau ridicarea gunoiului făcută fără sortare.
  2. După ce are sau face parte dintr-un grup mic, grupul să își aleagă singur orice partid pe care îl consideră curat și care are aceleași obiective cu ale grupului.
  3. Odată ales partidul după dorința grupului să participe la ședințele acelui partid pentru a putea pune la punct un plan de măsuri pe care să-l poată urma împreună cu acel partid în vederea atingerii obiectivelor alese.

Munca de educare și dezvoltare personală nu încetează întreaga viață! Învățăm în fiecare zi câte ceva. Din punct de vedere al administrației locale punctul de plecare și destinația finală trebuie să rămână cetățeanul și nevoile sale. Iar un partid care lucrează ani la rând cu oamenii care îi sunt alături va aduce întotdeauna schimbarea sau soluționarea unor situații locale, care privesc întreaga comunitate.

Educația politică este o activitate greu de îndeplinit fără voința proprie a membrilor unui partid, Și, la fel ca și restul educației, trebuie făcută zilnic. Are însă avantajul de a crea mecanisme aplicabile pe termen lung.

Deci, cei care doresc să urmeze un proces etic și moral de pregătire și formare politică naționalistă sunt invitați să se înscrie în partidul Romănia Rațională.

Avem împreună, patru ani de pregătire a viitorilor candidați la următoarele alegeri locale! Cei mai pregătiți vor fi primii înscriși, care vor acumula cea mai mare cantitate de informații! Ei vor fi modelul pentru celelate generații!

Liviu-Cornel Popa

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

România Rațională” Este necesară o perioadă de pregătire a fiecărui cetățean și a fiecărui partid extra parlamentar&summary=Faptul că nu râvnim râvnitul și mult invocatul „ciolan” politic, rezidă și din decizia conducerii partidului ROMÂNIA RAȚIONALĂ de a nu participa la aceste alegeri pentru care, să recunoaștem, nici partidele și candidații lor, cum și nici cetățenii nu sunt pregătiți pentru adevărata schimbare din temelie a României."> Distribuie
PDF de: 10px 11px 12px
Despre autor

Romeo TARHON

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

04.09.2020
518 afișări
02.09.2020
702 afișări
28.08.2020
1.046 afișări
13.08.2020
4.756 afișări
02.08.2020
1.615 afișări
21.07.2020
1.104 afișări
20.07.2020
881 afișări
14.07.2020
958 afișări
05.07.2020
888 afișări
29.06.2020
1.242 afișări
25.06.2020
1.441 afișări
14.06.2020
1.390 afișări
10.06.2020
825 afișări
07.06.2020
841 afișări
31.05.2020
856 afișări
30.05.2020
773 afișări
23.05.2020
994 afișări
22.05.2020
3.034 afișări
21.05.2020
3.528 afișări