Seri de operă și balet pe esplanadă

03 și 05 Septembrie 2020


01:56timp citire
643accesări
30cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe 3 și 5 septembrie, începând cu orele 19:00, concerte în aer liber în cadrul „Seri de Operă și Balet pe Esplanadă”.


Printre stele și miros de flori, ariile își vor spune povestea, duetele vor încânta spectatorii, iar coregrafiile vor transmite vibrații de basm. După cum v-am obișnuit până acum, fiecare seară este unică prin concept și propune publicului o temă diferită.

Joi, 3 septembrie, începând cu orele 19:00, va avea loc spectacolul „Canzonetta unei nopți de vară”.

Canzonetta este unul din cele mai plăcute stiluri muzicale, care încântă întreaga lume de mai bine de 500 de ani.

Sâmbătă, 5 septembrie, de la orele 19:00, pe esplanadă se va desfășura opera în concert „Carmina Burana” de Carl Orff.

Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele şi poeziile din latina veche, germana Evului Mediu şi franceza aceleiaşi perioade, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

 

Accesul la concerte se va realiza cu o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Regulamentul „Seri de Operă și Balet pe Esplanadă” poate fi consultat în link-ul următor: http://operanb.ro/regulament-seri-de-opera-si-balet-pe-esplanada/.

Sponsor oficial: Enel România
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Sansha
Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes, România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe 3 și 5 septembrie, începând cu orele 19:00, concerte în aer liber în cadrul „Seri de Operă și Balet pe Esplanadă”."> Distribuie
PDF de: 10px 11px 12px
Despre autor

Opera Națională București

Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5, București, România

Telefon: +4021.314.69.80