Încărcare
Punând masca anti-Covid obligatorie, realizez că, de fapt, nu contează dacă este albă, albastră sau neagră, ci contează dacă ne este utilă ca să ne acoperim gura și nasul, răsuflând mai greu dar ușurați că nu ni se poate întâmpla nimic rău. Greșit?! Citindu-i lucrarea Cercetătorului Doctor Montanari, lucrurile nu sunt tocmai în regulă, așa cum ne spun autoritățile zi de zi despre aceste măști ”miraculoase.” Diferența, comparând cele două opinii, este uriașă…
Nu am nicio problemă să-mi pun o mască timp de o jumătate de oră dacă trebuie să merg la cumpărături, dar nu mai mult, pentru că acel filtru este ca o sită, ca un polizor care ar trebui să blocheze ultra minusculul virus. Nu știu dacă îmi servește, cu adevărat, vreunui scop practic, medical - decât să strănut în el și nu în batistă sau mânecă -, deoarece virușii sunt mult mai mici decât porii materialului din care este confecționată ”botnița”. Și, când respirăm, emanăm aburi, încât masca se umezește rapid, iar materialul poros și umed captează virușii, bacteriile, ciupercile, paraziții, îi depozitează și îi concentrează..
Riscăm, astfel, să ne îmbolnăvim din cauza altor agenți patogeni, iar oamenilor li s-a insuflat ideea că doar Coronavirusul este periculos, deși este doar unul din puzderia de factori infecțioși care există de când lumea... Bacteriile, ciupercile și paraziții, la rândul lor, mișună în cantități uriașe și se atașează de filtrul pe care-l ținem pe gură și pe nas.
Pe de altă parte, când expirăm purtând masca, expulzăm din plămâni gazele și particulele reziduale, dintre care dioxidul de carbon dăunează foarte mult sănătății, cu atât mai mult că re-inhalăm la fiecare respirație gazul toxic, reintroducându-l și mai concentrat în alveolele pulmonare. Nu mai spun că și așa măștile au un miros destul de neplăcut, în funcție de materialul din care sunt confecționate și de condițiile de ambalare, transport și depozitare.
Respirând prin mască, sângele intră în starea de hipercapnie: încărcarea în exces cu dioxid de carbon și trimiterea lui în celulele organismului prin vasele de sânge. Hipercapnia provoacă acidoză, care schimbă pH-ul mediului fiziologic al țesuturilor și organelor și, cu cât fluidele sunt mai acide, cu atât imunitatea este mai scăzută iar organismul este și mai expus bolilor transmisibile sau autoimune. Cea mai necruțătoare boală care apare odată cu acidoza este cancerul. Dacă sunt nevoită să accept purtarea măștii la ordinul autorităților, nu pot fi de acord să suport consecințele descrise, conștientă că acest dispozitiv din hârtie sau material sintetic este o înșelătorie. Iar cu măsurarea febrei cu termo-scanerul la intrarea în magazine sub nicio formă nu pot fi de acord.
Nu am crezut vreodată că voi ajunge să-mi ia temperatura un paznic, sau jandarm, ori lucrător comercial la intrare în magazine. Pe de-o parte, procedura prin care un oarecine necalificat, neautorizat să măsoară temperatura corporală, este ilegală, cu toate că parte din populație susține că nu se încalcă legea, prestarea activităților medicale în România este reglementată foarte clar prin legislația specifică, fiind permisă doar cadrelor medicale, iar decizia prin care paznicul este pus să măsoare temperatura corporală la intrarea în magazin este un abuz și o încălcare a prevederile Constituției (Art. 22) de către decidenții statului.
Convenția Europeană a Drepturilor Omului stipulează clar că o astfel de măsură reprezintă o încălcare a dreptului la viața privată, plus că, exercitarea fără drept a unei prestații medicale, este o infracțiune prevăzută de Art. 348 CP. Ce să mai înțelegem din astfel de măsuri abuzive? Decât că mi-a fost condiționată intrarea într-un magazin sau instituție în funcție de măsurarea temperaturii cu un dispozitiv manipulat de către o persoană fără niciun fel de pregătire medicală. În toată ”nebunia” asta nu mai rămâne decât să ne trezim într-o zi diagnosticați de către un paznic, jandarm sau lucrător comercial care să decidă dacă suntem sau nu bolnavi. Dacă ai norocul să ai 35.7 grade pe aparatul lor și ți se ia încă o dată temperatura pe motiv că nu sunt siguri de funcționalitatea corectă a scanerului, rămâi uluit, neștiind ce s-a întâmplat. Este ceea ce am pățit însămi la un magazin foarte frecventat. Și, atunci, cum să nu îmi pun întrebarea: Oare, chiar suntem atât de proști supunându-ne și lăsându-ne manipulați, sau ne iau ei drept proști?