Un viitor șters ...

al copiilor noștri


04:02timp citire
866accesări
75cititori
salvare

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:


Încerc în fiecare zi să găsesc un motiv să nu mă enervez când citesc știri din presa noastră! Pentru că de uitat la TV nu este posibil căci nu ai de ce, nu este loc de agramați sau tot felul de pseudo-vedete care îndeamnă spre a sta în casă sau a purta mască. Chiar așa o fi? Gata? S-a terminat lumea, a venit corona virusul, am închis cortina, s-a terminat lumea și viața, nu se mai îmbolnăvește nimeni de nimic altceva dacă nu este corona virus, nu poți să ai tu ori ce altă boală, TBC, hepatită, ciroză, cancer, diabet? Cred că pot umple o pagina cu boli din astea care acum nouă luni erau grave și se murea și se moare în continuare, dar noi trăiam cu ele, există printre noi, unele le avem prin familie, alții au trecut prin ele, dar nu am închis viața.


Când merg cu copiii pe stradă și trec pe lângă teatru, bibliotecă mă uit cu înfrigurare și nu știu cum să le răspund copiilor de ce nu mai funcționează genul ăsta de instituții. Barurile, sălile de jocuri, supermarketurile toate sunt deschise. Acolo nu mai este virus, nu se mai îmbolnăvește nimeni sau faza cu ora 23:00 când se închid restaurantele! O fi acest virus super inteligent și după această oră sau în astfel de locații nu intră, ori pe stradă când te plimbi ziua în amiaza mare este orb, neputincios din cauza soarelui.

Mărețul Rafila vine și ne spune să vedeți când vine sezonul rece și se suprapune sezonul gripal cu pandemia de gripă! Dar ce Doamne iartă-mă  este acest virus, nu tot un fel de gripă este. Și stau și mă uit cum memoria colectivă este ștearsă total, toți au uitat că a fost viață înainte.

Acum au dat recomandări pentru noul an școlar! Când am citit am înmărmurit! Cum pot practic niște oameni, care până la urmă au în spate o educație și o viață de om trăită, să facă acest regulament? Practic transformă sistemul de învățământ într-o pușcărie cu regim special. Și asta nu o spun doar eu, ci va garantez că ori ce om normal la cap care citește acest document ajunge la această concluzie. Practic, prin ceea ce se recomandă și va fi implementat în România, s-a încheiat cu instituția bibliotecii, cu fotbalul ori ce alt fel de sport de contact. Profesorii nu o să mai atingă fizic și mă refer să îi îndrume mâna micului elev pe caiet, copiii nu mai au voie să se așeze pe bănci în curtea școlii, nu au voie să mai facă schimb cu un creion sau să își de-a unui altuia vreun obiect.

Sincer nu cred că cineva cu experiență și expertiză în domeniul învățământului a participat și a avut posibilitatea de a-și da cu părerea asupra acestui regulament, care chiar nu poate fi implementat decât pe hârtie și în mintea unora care ori nu au trecut prin școala ori au fost pe lângă și asta începând cu grădinița și sfârșind cu facultatea.

Conform celor spuse în acest regulament este un început de sfârșit al sistemului de învățământ care, sincer, a ajuns în această fază deoarece am tăcut noi toți și am luat de bun tot ce vine din afară. „Ministra învățământului” oare l-a citit sau nu? Sincer, pe lângă toate acestea observ și reacțiile sociale față de declarația pe propria răspundere care trebuie dată zilnic elevilor că să intre la școală. Unii sunt supărați: „De ce nu dau și profesorii declarația aceasta?”. Alții spun că mai bine stăm așa până la anul. O mai fi Constituția în vigoare?! 

Un lucru nu vede nimeni: că de fapt când scoatem tot felul de pseudo regulamente de la tot felul de sfertodocți aflați prin funcțiile de conducere, noi ne ștergem viitorul nostru și copilăria copiilor noștri, nu doar ai altora.

Păstrați negativele filmelor! Ca amintire a unui punct de plecare către un viitor care va dispare!

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Despre autor

Corneliu Selin

Corespondent

Lista articolelor publicate în Ziarul România Rațională

24.08.2020
866 afișări
18.08.2020
818 afișări
11.08.2020
1.139 afișări